Waarom een pup van mij?

Waar sta ik voor?

Wanneer je besloten hebt dat je een Cesky fousek wilt mag je er normaal gesproken vanuit gaan dat je de komende 12 of 13 jaar een fijne hond in huis hebt. Dat is behoorlijk lang gelukkig. Het is dan ook verstandig om kritisch te zijn ten aanzien van de fokker en het nest waar je mogelijk je pup uit kiest,  want hoewel je dat aan de buitenkant niet altijd kunt zien zitten er vaak verschillen tussen die nesten en de kwaliteit is ook niet altijd hetzelfde.

Ik heb mij als fokker in dit ras verdiept, doe mijn huiswerk en zorg dat ik zo goed mogelijk en uit de eerste hand geïnformeerd ben over alles dat voor mij van belang kan zijn. Ik ben uiterst kritisch over de combinaties die ik maak omdat ik nou eenmaal voor de allerbeste resultaten ga. Ik beschik over de uitgebreidste digitale database ter wereld met stambomen van Cesky fouseks en ondanks de taalbarriere houd ik dankzij mijn diverse contacten ook in Tsjechië vinger aan de pols voor wat betreft de ontwikkelingen in het ras en de fokkerij. Ik fok met aantoonbaar zeer goede en bejaagde honden die beschikken over alle nodige kwalificaties waar het gezondheid, werk en exterieur aangaat. In de afgelopen jaren heb ik zo een goede naam opgebouwd waar ik trots en zuinig op ben.

Helaas zijn er ook fokkers die met honden fokken waarvan helemaal geen uitslagen, zelfs geen gezondheidsonderzoeken bekend zijn. Ik raad daarom ook aan om bij iedere fokker te vragen naar de behaalde (gezondheids)uitslagen, en zorg dat je weet hoe deze officiële documenten er uit horen te zien.

Als fokker schrik ik dan ook niet van veel en kritische vragen. Integendeel! Ik wil honden plaatsen op basis van wederzijds vertrouwen en juist zulke vragen laten zien dat men zich serieus verdiept heeft. Ik ga voor openheid en zal altijd alle vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.