Nova

Izarra Nova Bohemska perla

Foto: Agnes Franssen-Visbeen
Foto: Agnes Franssen-Visbeen

Geboren: 24 januari 2021
V: Car z Březové stráně
M: Kamp. Era Bohemská perla (Hera) NJK ’13, CW’13, CW’17 W’14, W’15, W’17, WW’18, W’18
F: Mevr. A.T.W. van den Berg

Nova is voor mij een heel bijzonder en waardevol hondje.
Na het verschrikkelijke verlies van Hexa leek het er op dat ik niet meer met een door mijzelf gefokt hondje verder zou kunnen gaan. Een bittere pil, nog los van het enorme verdriet om het verlies van Hexa. Gezien de leeftijd van Hera had ik nog één mogelijkheid om nog een nestje te fokken, maar door de pandemie leek het vrijwel onmogelijk om dit nog te realiseren. Toch heb ik alles op alles gezet, en dankzij de hulp van vrienden ter plaatse is het me toch gelukt om nog naar Tsjechië te gaan voor een dekking. We waren nog net op tijd, want een week later ging heel Europa in complete lockdown. Maar het is het allemaal waard geweest! Het resultaat was een prachtig nestje waaruit ik Nova heb kunnen aanhouden!

Nova is een sensibel en intelligent hondje, vanaf het moment dat ze haar ogen open had zag ik hoe ze alles om zich heen in zich opnam en nauwkeurig zat te observeren wat er om haar heen gebeurde. Haar manier van contact maken is intens, en ik heb er alle vertrouwen in dat ik een geweldig fijn hondje aan haar zal gaan krijgen.

Foto: Eva Roosendaal
Foto: Eva Roosendaal

Nova apporteert van nature graag en heeft een tomeloze werklust. Ze is net als onze andere honden gek op water, gierend enthousiast en apporteren vindt ze wel bijna het mooiste dat er is. Als een speer gaat ze op haar doel af en vindt zichzelf het knapste hondje van de wereld als ze het komt brengen. Een feestje om mee te werken!

Nova is ons kleine kusjesmonster. Ze heeft een uiterst warme belangstelling voor vogels en heeft zich gespecialiseerd in schoeisel pikken. Mocht je dus een pantoffel missen, dan is de kans groot dat Nova er giechelend mee rondloopt. Ze sloopt ze niet, maar het levert wel 100% gegarandeerde aandacht op, en daar was het om te doen. Bij gebrek aan pantoffel voldoet de deurmat trouwens ook. Of een kussen.

Haar takenpakket ligt al vast: Een carrière als jacht- en wedstrijdhond, maar boven alles als geliefd huisgenootje.

Resultaten:

Gezondheid:

Nova is Embark getest en vrij van alle 219 aandoeningen waarop wordt getest!

HD-A
ED – vrij
Artrose – vrij
OCD – vrij
LPC – vrij
LPA – vrij
Inc – vrij
OV – vrij
DM-vrij
HUU-vrij

Werk:
VJP
HZP

SJP Crobsche Waard 5-8-2023, C47
SJP Scherpenzeel 19-8-2023, B68
SJP Horst 24-9-2023, C47

Exterieur:
Rotterdam 28-8-2022 Teven jongehondenklasse 1U, CAC-CACIB, BOB