Nieuws 2022

7 mei 2022

Met de honden in de bergen…

Hera en ik
Cedra
Hera
Izarra Nova
Cedra (14,5) en Seppl (13,5) tijdens een lunchpauze

Na afloop van de VJP hebben we een fantastische vakantie in de bergen gehad. Samen met de hele familie en al onze 6 honden hebben we genoten van elkaars gezelschap, van de omgeving en prachtige lange wandelingen gemaakt. Ook onze lieve oude Cedra was er uiteraard bij, en ondanks haar hoge leeftijd van 14,5 liep zij nog blij wandelingen van 10 km met ons mee. Het is een geweldige rijkdom om zo lang samen met je hond op te kunnen trekken!

30 april 2022

Inna behaalt de VZ

Inna en haar baas
De puntenlijst

Terwijl wij temidden van de Duitse velden stonden, liep Inna samen met haar baas in Tsjechië de OMS/ZV (Zkousky Vloh), en ook zij konden aan het einde van de dag een certificaat in ontvangst nemen. Wat een knappe hondjes allebei!

30 april 2022

Nova behaalt de VJP

“Hebben we goed gedaan, hè baas?”
De puntenlijst

Vandaag heeft Nova samen met de baas de Verbands Jugendprüfung (VJP) met succes afgelegd. Het was een eind uit de buurt, maar omdat we toch al op pad waren naar ons vakantieadres lag het voor ons op de route. Op het volgen van het hazenspoor heeft ze wat punten laten liggen, maar na het afgelopen jachtseizoen is ze ook wel wijs genoeg om te weten wat zinvol is en wat niet. Voor de overige onderdelen hadden zij en de baas overal volle bak. Ik ben trots op allebei!

21 april 2022

Nova als lampenkap…

Nova heeft haar voetzooltje beschadigd, er is een klein plakje eelt vanaf, maar dat doet natuurlijk pijn, dus dat mag snel genezen. Om te voorkomen dat ze het nog verder kapot gaat sabbelen moet ze voorlopig maar even een kraag om zodat het goed aan de lucht kan genezen. Ze accepteert het braaf, maar ze vindt het maar niks!

17 april 2022

Paaswandeling 2022

vlnr: Grimm, Nova, Seppl, Hera en Cedra

Niet te doen om met zo’n strakblauwe lucht en scherp zonlicht een beetje knappe foto’s te maken, zeker niet wanneer de honden daar eigenlijk helemaal geen zin in hebben. Dit was precies de enige foto waarop onze teckel Seppl nog volledig opstaat. Hoe dan ook… We hebben genoten van de paasdagen! Heerlijke wandelingen gemaakt en amper andere mensen tegengekomen, hoe bestaat het!

14 april 2022

Ondertussen, in Moravië… Inna op de kansel

Inna houdt scherp in de gaten of er nog wat voorbijkomt
En zo zitten baas en hond er samen helemaal goed bij!

Ik kreeg net deze leuke foto’s vanuit Moravië: Inna en haar baas zitten samen op de kansel te kijken of er nog wat voorbijkomt. Wat heeft dit mooie meisje toch een prachtig leven gekregen daar in Tsjechië!

24 januari 2022

Nova jarig!

En ineens is er dan een jaar voorbijgevlogen en viert Nova alweer haar eerste verjaardag! Gefeliciteerd, en uiteraard ook voor Igone (Chiva), Iduard (Ido), Ixion (Borre), Inna en Iva (Ezra)! Dat jullie allemaal maar mooie en knappe jachthondjes mogen worden, en blijven!

4 januari 2022

Dag lieve Felix…

Vandaag kreeg ik het verdrietige bericht dat Felix was overleden.
Felix heeft zijn 8e verjaardag niet meer mogen vieren, en dat is natuurlijk veel te jong om afscheid te moeten nemen van je hond. Hij is door zijn baas in de tuin gevonden, en lijkt te zijn vergiftigd…