Nieuws 2017

21 mei 2017

Grote successen tijdens de kampioenschapsclubmatch 2017

We hadden gehoopt dat er meer van Hera’s nakomelingen zouden inschrijven, want we hadden graag als groep in de fokkersklasse in willen schrijven, dat was uiteindelijk ook de reden dat we Hera nog weer een keer hadden ingeschreven. Dat is helaas niet gelukt, maar met Gaya (Jessy), Gyrr (Teun) en Gerd (Gust) er bij hadden we toch een mooie weergave van Hera en haar kinderen. En onze vier honden waren met elkaar bepaald succesvol!

Gyrr en Gerd behaalden in de jeugdklasse reuen mooie resultaten. Gyrr werd in de keuring voor Beste Reu zelfs 2e, en kreeg daarmee het reserve CAC!

Gyrr BP, keurig voorgebracht door het vrouwtje

Gyrr BP, keurig voorgebracht door het vrouwtje

Keurverslag Gyrr:

1 jaar oud, zeer fraai rastypisch met goede verhouding lengte-hoogte. Correct gewelfde schedel, goede stop. Correct lengte in voorsnuit, iets langer dan… Ambervormig (moet ws amandelvormig zijn) oog, zeer fraai gepigmenteerd
Rastypisch behang, driedubbele vacht met typische beharing aan borst. Zeker voor leeftijd ook goede borstdiepte tijdens gangwerk. Zeer rastypisch raswerkend en vragend
Super gedrag 1 U, res. CAC

Keurverslag Gerd:

Gerd BP

Gerd BP

1 jaar. Goed mannelijk totaalbeeld, een echte wildebras
Manlijk hoofd, verhouding 1-1. Voorsnuit moet langer worden
Goed behang, maar soms wat laag gedragen. Goed gevormd oog, pigment goed
Voor en achter passende hoekingen, hebben nog tijd nodig. Nog wat weinig ondervoorborst
Een driedubbele vacht. Flinke baard. Gangwerk wat smal, maar met goede paslengte
In gedrag onstuimig en levendig. In expressie vriendelijk
4 Zeer Goed

Keurverslag Gaya:

1 jaar oud. Mooie vrouwelijke, goede vertegenwoordiger. Voor en achter mooi ontwikkeld.
Goede verhoudingen. Toont goed hoofd met goede voorsnuit. Oog, diep, in de  uitdrukking will to please. Mooie lange ribben, goede korf. Correcte voorborst. Driedubbele vacht
Gangwerk ruim, stuwend en correct. Een dame om trots op te zijn
1 Uitmuntend

Hera liep in de kampioensklasse, en was als allerlaatste aan de beurt. In de tussentijd was ik al flink verbrand, en Hera rozig van de warmte. Ze liep evenwel als een zonnetje en de keurmeester was er gauw over uit, en dicteerde het grappigste keurverslag dat ik ooit heb gekregen:

Keurverslag Hera:

 

5 jaar. Van neus tot staart 100% CF
1 fout: Ik ben niet de eigenaar

1 Uitmuntend-CAC
Beste Teef
Beste van het Ras
Clubwinner 2017

Hera werd daarna tot Beste Teef en uiteindelijk zelfs tot Beste van het Ras gekozen en werd daarmee opnieuw Clubwinster! Ze is de enige teef ooit die tweemaal de kampioensclubmatch won en daar zijn we best heel trots op. In 2013, toen ze 11 maanden oud was werd ze Clubwinster tijdens de KCM, twee jaar later werd ze Beste Teef op de KCM en nu dan opnieuw werd ze Clubwinster. We zijn er echt heel erg trots op, en we zijn minstens zo trots op de behaalde resultaten van haar nakomelingen. Er zit zeer veel potentie in!

KCM2017 (12)

KCM2017 (13)

KCM2017 (14)

28 april 2017

3G geslaagd voor de jachtaanlegtest
JAT2017A

vlnr: Tara, Cedra, Hera, Jessy, Teuntje en Gust

Vandaag werd de 1e jachtaanlegtest van de Cesky Fousek Vereniging Nederland gehouden. Er deden 11 jonge honden mee, waaronder drie honden uit ons G-nest: Gerd (Gust), Gina (Teuntje) en Gaya (Jessy). Alledrie de honden hebben hun beste pootjes voorgezet en zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd. Gefeliciteerd!

11 maart 2017

Bezoek aan Gina (Teuntje) BP
Gina BP (1)

Gina Bohemska perla

Gina Bohemska perla

Gina Bohemska perla

Het heeft even wat aanloop gehad, maar vanmiddag zijn we in Havelte op bezoek geweest bij Teuntje en haar baasjes, en konden eindelijk Teuntjes nieuwe mensenzusje Jinte Anna bewonderen. Teuntje is ook weer duidelijk een dochter van Hera, heel zacht en schattig en het hoofd op je been leggen en met lange wimpers schattig kijken kennen we ook maar al te goed van Hera. We hebben een lekkere lange wandeling gemaakt in het prachtige Drentse bos en de honden hadden de grootste schik met zijn vieren.

25 februari 2017

Bezoekje aan Gitta (Lotje) BP
Gitta BP (2)

Gitta Bohemska perla

Gitta BP (1)

Gitta Bohemska perla

Na een heleboel heen en weer gebel en gemail hadden we eindelijk de goede stambomen voor ons G-nest gekregen en omdat we vandaag op de terugweg van iets anders toch min of meer langsreden hebben we gelijk de stamboom van Lotje maar afgegeven. Leuk om Lotje en haar eigenares weer te zien. Lotje lijkt erg op Hera en heeft net zo’n prachtig hoofd. Verder is ze net als haar grootmoeder Cedra erg van de vlinderkusjes, en het is leuk om dan zo je generaties terug te zien in een hond.

 

20 februari 2017

Een nieuw jaar, nieuwe plannen

De afgelopen maanden zijn druk geweest, tot aan de jaarwisseling zijn we vrijwel ieder weekend met de honden op jacht geweest, daarnaast moest er gewerkt worden en dan zijn de dagen alweer zo gevuld dat updaten op de website er een beetje bij ingeschoten is.

Het nieuwe jaar begon voor Cedra niet best, ze kreeg in januari een verwonding aan haar hoornvlies en na veel zorg, zalven, druppelen en regelmatige controle bij de dierenarts lijkt het nu eindelijk de goede kant uit te gaan.

Cedra's oog. Dat melkachtige zal na verloop van tijd weer wegtrekken...

Cedra’s oog. Dat melkachtige zal na verloop van tijd weer wegtrekken…

Hera is de hele winter tot nu in training geweest, door de week gewone apporteertraining en om de andere week hebben we op zondag zweetwerktraining. Hera vindt het leuk en doet het goed, dus ook daar beleven we veel plezier aan.

Hera zweet

Het nieuwe trainingsseizoen bij de KJV gaat binnenkort ook weer starten en dan wil ik me met Hera verder richten op het dirigeerwerk. Genoeg te doen dus!