Nieuws 2017

 

10 december 2017

Hera winster 2017

Hera W'17

Ook dit jaar deden we weer mee aan de jaarlijkse Winnertentoonstelling in Amsterdam.
De keurmeester was heel erg gecharmeerd van Hera, en maakte haar ondanks de pittige concurrentie Winster 2017 en tevens BOB. De keurmeester zei naderhand tegen mij: “You’re a very lucky person to be the owner of such a dog!”
Nou, dat ben ik ook wel…

16 oktober 2017

3e plaats op de Provinciale Jachthondenproef
Foto: Sanne van de Berg

Foto: Sanne van de Berg

PJP2017-3

Tijdens de prijsuitreiking, zoals altijd tussen mijn knieën. Foto: Sanne van de Berg

Ik wilde al heel erg lang een keer deelnemen aan de PJP, maar vorig jaar gooide Hera’s loopsheid roet in het eten. Ditmaal konden we echter wel deelnemen. Een PJP is een Meervoudige Apporteerproef van viermaal 3 apporten, zoals één van de helpers zei: Eigenlijk is het een soort mini-Nimrod en er wordt dan ook nogal wat van de honden gevraagd. De organisatie in Utrecht weet altijd de mooiste locaties te vinden voor deze wedstrijden en vandaag mochten we dus aantreden op het landgoed Lockhorst in Leusden. Hoewel de dag fris begon, werd het snel heel aardig weer en het was fijn om buiten te zijn. De proeven waren uitdagend en pittig. Tijdens een van de proeven moest in een veld met groenbemester gemarkeerd worden, helaas zaten in dat veld ook fazanten en dat had Hera óók gehoord. Toch liet ze zich niet afleiden en liep heel nette proeven. Het PJP-diploma was binnen! Aan het einde van de dag bleek dat slechts vier combinaties een PJP-B diploma hadden behaald, Hera en ik eindigden tot mijn verrassing op de derde plaats en hiermee hebben we ons wedstrijdseizoen 2017 prachtig afgesloten. Driemaal aan een MAP deelgenomen, alledrie de keren met diploma naar huis en daarvan tweemaal met een derde prijs. Nu dan ook de PJP nog met een 3e prijs naar huis mag als een zeer succesvol seizoen beschouwd worden!

16 oktober 2017

MAP-B in Elburg

Hera was vandaag niet in haar beste doen, vandaag hadden we de MAP in Elburg en ze werkte een paar keer onverklaarbaar slordig. Toch behaalden we met 516 nette punten en een MAP-B diploma.

6 oktober 2017

3e in de MAP-B op Vollenhove

MAP Bilt2017-1

MAP Bilt2017-2

Wat we in Lunteren hebben gedaan hebben we vandaag nog maar eens dunnetjes overgedaan. Tijdens de thuiswedstrijd op het landgoed Vollenhove in De Bilt behaalden we opnieuw een 3e plaats in de B, en opnieuw was Hera daarmee de hoogst scorende voorstaande hond. Ook de punten waren mooi: 625, dus we gingen weer tevreden op huis aan.

30 september 2017

3e in de MAP-B in Lunteren
En weer een bekertje erbij voor de verzameling...

En weer een bekertje er bij voor de verzameling…

De Meervoudige Apporteerproeven zijn weer begonnen, dus nu begint het voor Hera weer leuk te worden! Ze doet het allemaal braaf hoor, maar tijdens de SJP loopt ze nog net niet te gapen, ze vindt het duidelijk niet meer leuk. De MAP van vandaag was tamelijk dichtbij, in Lunteren. Zoals altijd is het een afvalrace en uiteindelijk hou je een handjevol combinaties over die met een MAP-diploma naar huis gaan. In de B waren dat er vandaag slechts 4. Hera en ik zaten daarbij en daarmee eindigde ze als beste staande hond met een 3e plaats.

23 september 2017

SJP-B in Lauwersmeer

We beginnen het zat te worden, Hera vooral. Elke keer diezelfde proeven afleggen alleen maar in de hoop om uiteindelijk door de dirigeerproef heen te kunnen komen en een A-diploma te behalen. Tijdens deze proef was dat helaas een kansloze missie. De honden moesten gedirigeerd worden op een veld vol prikkelstruiken waardoor het vrijwel onmogelijk bleek om de hond een rechte lijn vooruit te laten lopen. Dat kost dan zoveel commando’s dat het eigenlijk op voorhand al bekeken is. We gingen wederom met een SJP-B 72 naar huis…

3 september 2017

SJP-B 73 op Texel
Voor wie nog niet wist waar we waren...

Voor wie nog niet wist waar we waren…

Deze jachthondenproef was anders dan anders, samen met ‘de leukste veurjaagsters’, mijn lieve vriendinnen Anoeska, Marjolein en Simone hadden we er een weekendje Texel van gemaakt. Er waren meer bekenden uit het gewest Utrecht aanwezig, en hoewel het Hera en mij ook hier weer niet lukte om een A-diploma te behalen hebben we wel een geweldig weekend gehad! We hebben uiteraard ook Hera’s grote broer Sep (Ezar BP) een bezoekje gebracht. Iedereen bedankt voor de gezelligheid!


18 augustus 2017

SJP-B in Lage Mierde

Ook vandaag lukte het niet om door de dirigeerproef heen te komen, ofschoon Hera heel dirigeer bleef. We gingen wederom met een B-diploma naar huis, ditmaal met 74 punten.

12 augustus 2017

SJP-B in Tull en ’t Waal

Tull2017

Vandaag was een thuiswedstrijd: de SJP in Tull en ’t Waal. Helaas lukte het ook hier niet om door de dirigeerproef heen te komen, maar met 77 punten in de B hebben Hera en ik het toch beslist erg goed gedaan.

5 augustus 2017

SJP-B in Vriezenveen

Vandaag hadden Hera en ik de eerste jachthondenproef van het seizoen, in Vriezenveen. Helaas kwamen we niet door de dirigeerproef heen, maar we gingen naar huis met een aardig B-diploma met 70 punten.

21 mei 2017

Grote successen tijdens de kampioenschapsclubmatch 2017

We hadden gehoopt dat er meer van Hera’s nakomelingen zouden inschrijven, want we hadden graag als groep in de fokkersklasse in willen schrijven, dat was uiteindelijk ook de reden dat we Hera nog weer een keer hadden ingeschreven. Dat is helaas niet gelukt, maar met Gaya (Jessy), Gyrr (Teun) en Gerd (Gust) er bij hadden we toch een mooie weergave van Hera en haar kinderen. En onze vier honden waren met elkaar bepaald succesvol!

Gyrr en Gerd behaalden in de jeugdklasse reuen mooie resultaten. Gyrr werd in de keuring voor Beste Reu zelfs 2e, en kreeg daarmee het reserve CAC!

Gyrr BP, keurig voorgebracht door het vrouwtje

Gyrr BP, keurig voorgebracht door het vrouwtje

Keurverslag Gyrr:

1 jaar oud, zeer fraai rastypisch met goede verhouding lengte-hoogte. Correct gewelfde schedel, goede stop. Correct lengte in voorsnuit, iets langer dan… Ambervormig (moet ws amandelvormig zijn) oog, zeer fraai gepigmenteerd
Rastypisch behang, driedubbele vacht met typische beharing aan borst. Zeker voor leeftijd ook goede borstdiepte tijdens gangwerk. Zeer rastypisch raswerkend en vragend
Super gedrag 1 U, res. CAC

Keurverslag Gerd:

Gerd BP

Gerd BP

1 jaar. Goed mannelijk totaalbeeld, een echte wildebras
Manlijk hoofd, verhouding 1-1. Voorsnuit moet langer worden
Goed behang, maar soms wat laag gedragen. Goed gevormd oog, pigment goed
Voor en achter passende hoekingen, hebben nog tijd nodig. Nog wat weinig ondervoorborst
Een driedubbele vacht. Flinke baard. Gangwerk wat smal, maar met goede paslengte
In gedrag onstuimig en levendig. In expressie vriendelijk
4 Zeer Goed

Keurverslag Gaya:

1 jaar oud. Mooie vrouwelijke, goede vertegenwoordiger. Voor en achter mooi ontwikkeld.
Goede verhoudingen. Toont goed hoofd met goede voorsnuit. Oog, diep, in de  uitdrukking will to please. Mooie lange ribben, goede korf. Correcte voorborst. Driedubbele vacht
Gangwerk ruim, stuwend en correct. Een dame om trots op te zijn
1 Uitmuntend

Hera liep in de kampioensklasse, en was als allerlaatste aan de beurt. In de tussentijd was ik al flink verbrand, en Hera rozig van de warmte. Ze liep evenwel als een zonnetje en de keurmeester was er gauw over uit, en dicteerde het grappigste keurverslag dat ik ooit heb gekregen:

Keurverslag Hera:

 

5 jaar. Van neus tot staart 100% CF
1 fout: Ik ben niet de eigenaar

1 Uitmuntend-CAC
Beste Teef
Beste van het Ras
Clubwinner 2017

Hera werd daarna tot Beste Teef en uiteindelijk zelfs tot Beste van het Ras gekozen en werd daarmee opnieuw Clubwinster! Ze is de enige teef ooit die tweemaal de kampioensclubmatch won en daar zijn we best heel trots op. In 2013, toen ze 11 maanden oud was werd ze Clubwinster tijdens de KCM, twee jaar later werd ze Beste Teef op de KCM en nu dan opnieuw werd ze Clubwinster. We zijn er echt heel erg trots op, en we zijn minstens zo trots op de behaalde resultaten van haar nakomelingen. Er zit zeer veel potentie in!

KCM2017 (12)

KCM2017 (13)

KCM2017 (14)

28 april 2017

3G geslaagd voor de jachtaanlegtest
JAT2017A

vlnr: Tara, Cedra, Hera, Jessy, Teuntje en Gust

Vandaag werd de 1e jachtaanlegtest van de Cesky Fousek Vereniging Nederland gehouden. Er deden 11 jonge honden mee, waaronder drie honden uit ons G-nest: Gerd (Gust), Gina (Teuntje) en Gaya (Jessy). Alledrie de honden hebben hun beste pootjes voorgezet en zijn dan ook met vlag en wimpel geslaagd. Gefeliciteerd!

11 maart 2017

Bezoek aan Gina (Teuntje) BP
Gina BP (1)

Gina Bohemska perla

Gina Bohemska perla

Gina Bohemska perla

Het heeft even wat aanloop gehad, maar vanmiddag zijn we in Havelte op bezoek geweest bij Teuntje en haar baasjes, en konden eindelijk Teuntjes nieuwe mensenzusje Jinte Anna bewonderen. Teuntje is ook weer duidelijk een dochter van Hera, heel zacht en schattig en het hoofd op je been leggen en met lange wimpers schattig kijken kennen we ook maar al te goed van Hera. We hebben een lekkere lange wandeling gemaakt in het prachtige Drentse bos en de honden hadden de grootste schik met zijn vieren.

25 februari 2017

Bezoekje aan Gitta (Lotje) BP
Gitta BP (2)

Gitta Bohemska perla

Gitta BP (1)

Gitta Bohemska perla

Na een heleboel heen en weer gebel en gemail hadden we eindelijk de goede stambomen voor ons G-nest gekregen en omdat we vandaag op de terugweg van iets anders toch min of meer langsreden hebben we gelijk de stamboom van Lotje maar afgegeven. Leuk om Lotje en haar eigenares weer te zien. Lotje lijkt erg op Hera en heeft net zo’n prachtig hoofd. Verder is ze net als haar grootmoeder Cedra erg van de vlinderkusjes, en het is leuk om dan zo je generaties terug te zien in een hond.

 

20 februari 2017

Een nieuw jaar, nieuwe plannen

De afgelopen maanden zijn druk geweest, tot aan de jaarwisseling zijn we vrijwel ieder weekend met de honden op jacht geweest, daarnaast moest er gewerkt worden en dan zijn de dagen alweer zo gevuld dat updaten op de website er een beetje bij ingeschoten is.

Het nieuwe jaar begon voor Cedra niet best, ze kreeg in januari een verwonding aan haar hoornvlies en na veel zorg, zalven, druppelen en regelmatige controle bij de dierenarts lijkt het nu eindelijk de goede kant uit te gaan.

Cedra's oog. Dat melkachtige zal na verloop van tijd weer wegtrekken...

Cedra’s oog. Dat melkachtige zal na verloop van tijd weer wegtrekken…

Hera is de hele winter tot nu in training geweest, door de week gewone apporteertraining en om de andere week hebben we op zondag zweetwerktraining. Hera vindt het leuk en doet het goed, dus ook daar beleven we veel plezier aan.

Hera zweet

Het nieuwe trainingsseizoen bij de KJV gaat binnenkort ook weer starten en dan wil ik me met Hera verder richten op het dirigeerwerk. Genoeg te doen dus!-