Nieuws 2015

13 december 2015

Twee Winnertitels in de pocket
Foto: Ernst von Scheben, kynoweb

Foto: Ernst von Scheben, kynoweb

Winner15.01

Sep en Hera, onze twee knapperds…

Niks uitslapen vanmorgen, de wekker ging alweer vroeg vanwege de Winnertentoonstelling in Amsterdam. Behalve Hera was ook haar grote broer Sep (Ezar BP) ingeschreven. In de ochtend waren we aan de beurt en ik bracht als eerste Sep voor. De keurmeester was bijzonder over hem te spreken en zo kreeg Sep 1U, CAC-CACIB en de titel Winner’15.

Seps keurverslag:

3,5 years old
nice in type, very typical head and expression
good topline, good front and rear angulation
excellent coat texture
excellent movement
1 excellent, CAC-CACIB, BOB, W’15

Vervolgens moest een leuk teefje in de jeugdklasse lopen en daarna kon ik met Hera in de ring. Zij kreeg eveneens 1U, werd vervolgens beste teef, dus Winster ’15.

Hera’s keurverslag:

Round three years old, well balaced
typical head, nice outline, nice neck
excellent front and forechest
correct angulation, lovely sound movement

1 excellent, CAC-CACIB, W’15

Toen moesten Sep en Hera tegen elkaar om de Beste van het ras te bepalen. Die eer viel Sep ten deel, en zo gingen we met twee titels voor onze kennel weer naar huis.

12 december 2015

Afsluiting van Tara’s jachtcarrière…
LaatstejachtTara (1)

Cedra voorstaand op haas…

LaatstejachtTara (2)

Tara en Cedra, voor de laatste keer samen aan het werk…

LaatstejachtTara (3)

Altijd daar waar nodig, dus Cedra brengt het wel binnen

LaatstejachtTara (4)

Hoe *oefff* zwaar zo’n haas *oefff* ook is

LaatstejachtTara (5)

Vlak voordat de jachthoornblazers haar nog even in het zonnetje zetten…

 

Tara wordt aankomend voorjaar alweer 11, en hoewel ze in een uitstekende conditie is worden de zeer zware jachtdagen in België toch iets teveel voor haar. Een hele dag in de bieten werken zijn voor haar echt te zwaar onderhand. Omdat alle echt zware gewassen er nu wel zo’n beetje af zijn heb ik haar vandaag voor de laatste keer meegenomen, en wat heeft ze genoten! Toen aan het eind van de dag het tableau werd uitgelegd hebben de jachthoornblazers een ‘Parade des chiens’ voor Tara gespeeld, om haar te eren en te bedanken voor alle jaren dat ze heeft bijgedragen aan succesvolle jachtdagen. Naderhand kreeg ze her en der van iedereen knuffels en lekkere hapjes. Hoe moeilijk het ook is om te besluiten dat het tijd is om je maatje thuis te gaan laten, dit was een prachtige afsluiting.

8 december 2015

Cedra viert haar achtste verjaardag

 

X_B_1166

In het jachtveld…

PuppiesBos (18)

… als moeder…

Cedra Clubwinner 2010

of in de showring: Cedra blinkt uit in alles wat ze doet.

Onze mooie, slimme, lieve, gekke, briljante en geweldige Cedra is vandaag jarig. Vanaf vandaag mag ze in de veteranenklasse worden ingeschreven, maar we hebben besloten dat nog maar even te negeren. Met haar meisjesachtige uitstraling en haar tomeloze energie is ze nog steeds een hond die leeft voor twee, en bij voorkeur zelfs voor drie. Cedra is uitzonderlijk en uniek. Niks aan Cedra is ooit middelmatig, nooit geweest en zo zal ze ook nooit zijn. Hopelijk mogen we nog heel veel jaren met elkaar doorbrengen.

29 november 2015

Pittige jachtdag in België

25 november 2015

Alle eendjes vliegen in de lucht, falderalderiere…

DSC07199

Gisterenmiddag een whatsappje: “Anna!!! Korte termijn. Morgen mee op de eenden, iets voor jou?” Dus waren Cedra en ik alweer vroeg op pad. Het beloofde rotweer bleef een beetje uit, waardoor de eenden ons al láng in de gaten hadden en ruim op tijd het luchtruim kozen. Desondanks werden uiteindelijk toch nog drie woerden bemachtigd die Cedra als een speer op heeft gehaald. Reinier, dankjewel. Volgende keer zal ik proberen beter weer te regelen bij het KNMI.

21 november 2015

Op de hazen met Hera
Biesbosch15 (1)

Een beste krachttoer om zo’n zwaar haas dat hele eind over het geploegde land te moeten dragen.

Biesbosch15 (2)

Maar opgeven is natuurlijk geen optie, dat haas moet naar de baas worden gebracht.

Biesbosch15 (9)

Afgefloten op het haas, er kon veilig geschoten worden en toen mocht ze het natuurlijk apporteren. Braaf!

Biesbosch15 (11)

Tijdens de laatste drift…

Biesbosch15 (13)

De helft is door Hera binnengebracht, brave hond.

De weersverwachting was niet best, maar we zijn toch met een groep de polder ingegaan op de hazen. Er is veel wild gezien, het meeste wild is onbeschoten ontkomen en wat er wel geschoten werd is allemaal binnen gebracht, waarvan het meeste door Hera. Tijdens de eerste driften regende iedereen kletsnat, maar tijdens de lunch konden we ons allemaal in rap tempo droog laten fohnen door het warmtekanon van de boer en verder de middag hielden we het droog.

Moe, maar voldaan hebben we met een goede maaltijd de dag afgesloten.

14 november 2015

In het Grunningse ommeland…
JachtGroningen (2)

Hera kwam ondertussen de andere eend brengen…

 

JachtGroningen (4)

Samenwerken kunnen ze als de beste!

JachtGroningen (10)

En dat dan zo’n haas vlak onder Cedra’s neus blijkt te liggen!

JachtGroningen (11)

JachtGroningen (3)

JachtGroningen (12)

JachtGroningen (13)

We hadden een uitnodiging gekregen om in Groningen te komen jagen. Omdat er geen andere honden meegingen kon ook Cedra ondanks loopsheid mee. Het viel niet mee op de zware omgeploegde klei, maar de beloofde buien bleven uit en het werd gewoon een leuke, weidelijke en gezellige voordevoetjacht in aangenaam gezelschap. Nog meer (en betere) foto’s vind je hier: http://www.cesky-fousek.nl/fotos/

 

31 oktober 2015

Fantastische jachtdag in België

Jacht2015B (6)

Jacht2015B (13)

Jacht2015B (14)

Jacht2015B (16)

Jacht2015B (17)

Jacht2015B (20)

Jacht2015B (21)

Jacht2015B (23)

Jacht2015B (24)

Jacht2015B (25)

Jacht2015B (29)

Jacht2015B (31)

Het was weer vroeg op, maar wat was het een fantastisch mooie dag vandaag! We waren met maar weinig honden, dus Cedra en Hera moesten stevig aan de bak. Het werd ‘on-novembers’ warm en het was voor de honden net niet te warm. Met een zonnetje op ons gezicht, en met opgestroopte mouwen liepen we door de mosterd. Cedra en Hera hebben een flinke bijdrage geleverd aan het welslagen van deze dag. Ondanks dat er vandaag maar vijf honden waren hebben we meer dan prachtig hondenwerk gezien, met name van Cedra die er de hele dag door in slaagde om daar te zijn waar de actie was. SuperCeetje!

29 oktober 2015

Dag Casper…

CasperBP

Vandaag kregen we een naar telefoontje: Casper Bohemská perla, een reu uit ons eerste nest, was overleden. Casper was met de baas op jacht toen hij een fazant opdeed. De hond sprong daarbij over een slootje en kwam daarbij ongelukkig op de beschoeiing terecht. Bij de dierenarts bleek dat hij zijn rug had gebroken, de prognose was dan ook zo slecht dat ter plekke werd besloten om Casper niet meer uit de narcose te laten komen…

Casper was een ontzettend fanatieke en gepassioneerde praktijkhond, wat zal hij verschrikkelijk gemist worden. We wensen zijn eigenaars heel veel sterkte.

 

25 september 2015

Topproef en een Waterloo voor Era Bohemská perla

 

Het hele wedstrijdseizoen is al van begin af aan ontregeld voor mij en Hera. Doordat ze eerder loops werd dan verwacht moest ik het hele wedstrijdschema omgooien en de daarmee gepaard gaande onrust leek Hera aanvankelijk ook parten te spelen: op de proef in Hulshorst werkte ze slecht en ik kreeg haar niet gemotiveerd die dag. Gisteren waren we naar Lauwersoog gegaan en daar hadden we samen de slag weer te pakken. Hera werkte op zelfzekere wijze alle proeven perfect af: met een 9 voor het apport uit diep water (ze wilde pertinent niet in de modder gaan zitten) en een 8 voor het konijn kregen we de ene 10 na de andere. Toen was het tijd voor de markeerproef, en dan is het alles of niets… Hera had de eend duidelijk goed gemarkeerd, maar helaas stak ze precies een halve meter boven de wind in. Ze wist zichzelf ook niet meer te corrigeren, en zo zagen wij een B diploma met op dat moment nog maar 3 punten verlies verdampen helaas. Er bleef wel een prachtig C-diploma met 47 (max 50) punten over, maar het is toch ontzettend zuur als je er weer niet in slaagt om te verzilveren wat je hond wel degelijk in zich heeft. Desondanks ben ik erg trots op Hera, ze heeft geweldig gewerkt, werd geprezen door de keurmeesters en we komen er echt wel. Het toont in ieder geval veel belofte voor de komende jaren.

 

19 september 2015

Schitterende kwalificatie ZG voor Faty Bohemská perla

 

BindiZG

Op de jeugdveldwedstrijd in Middelharnis heeft Bindi (Faty BP) vandaag een prachtig punt gemaakt op een fazanthaan. Bindi stond muurvast voor, bleef na het schot ook keurig steady en ze werd door de keurmeester beloond met een kwalificatie Zeer Goed en een 3e plaats. Gefeliciteerd! We zijn wederom apetrots op jullie!

5 september 2015

De eerste jachtdag van het seizoen
Jacht2015A (1)

Hera markeerde deze patrijs loepzuiver over een afstand van 50 meter in de bieten.

Jacht2015A (2)

Samenwerking tussen Hera (L) en Cedra: Hera staat voor, wat door Cedra perfect gerespecteerd wordt.

Vandaag hadden we onze eerste jachtdag van seizoen 2015/2016, in Wallonië op de patrijzen. Ik had Cedra en Hera mee, en die hebben geweldig werk laten zien. Mooi voorstaan, heel knappe apporten en keurig de hazen gerespecteerd. Het is wel een voorrecht om zulke honden te mogen voorjagen!

5 september 2015

Faty BP (Bindi) behaalt derde KJV-C diploma en een 2e prijs!

 

En dat mag gerust een prestatie genoemd worden, aangezien Bindi en haar eigenares de hele afgelopen week veldwerktraining hebben gedaan. Deze twee disciplines staan vrijwel haaks op elkaar, dus dat je na een training waarbij het vooral op zelfstandig werk en eigen initiatief van de hond aankomt zomaar in de prijzen valt met een KJV-diploma (waar juist appel op de hond gevraagd wordt) is echt heel erg knap! Gefeliciteerd, hartstikke goed gedaan!

29 augustus 2015

Faty BP (Bindi) behaalt tweede KJV-C diploma

Op de KJV-proef in Enkhuizen heeft Bindi haar tweede KJV-C diploma behaald. Helaas was het markeren een struikelblok, waardoor een B-diploma er vandaag niet inzat. Maar ondanks dat kon er in elk geval toch een C-diploma op het CV van Bindi worden bijgeschreven. En die andere diploma’s komen er bij een volgende keer wel, dat weten we zeker! Hoe dan ook: Gefeliciteerd!

 

21 augustus 2015

Faty BP (Bindi) behaalt KJV-C in Lage Mierde

 

BindiCLageMierde

Vandaag hebben Bindi en haar eigenaar hun allereerste KJV-diploma behaald op de KJV-proef van de Korthals Griffon Club in samenwerking met de Cesky Fousek Vereniging Nederland. Het is wel duidelijk dat Bindi nog een jonge hond is met af en toe haar jongehondenstreken (fousfratsen volgens haar eigenaar), dus het kan nog alle kanten op, maar deze is maar mooi binnen! Gefeliciteerd!

30 juli 2015

Onze website andermaal in het nieuw!

 

Oude Website

Onze oude website

We waren begin van dit jaar al genoodzaakt om onze website met een ander programma bij te houden. Met dit programma viel echter voor ons totaal niet werken en de ergernis over de continu verspringende opmaak liep dusdanig hoog op dat we de website hebben verhuisd en een zelfgekozen programma zijn gaan gebruiken. Hoewel er nog wel wat werk in uitvoering is, hopen we vanaf nu weer gewoon een goed werkende en representatieve website te hebben!

6 juni 2015

Op bezoek bij Flora en haar baas

Flora BP1

Flora BP2

Flora BP3

Vanmiddag waren we op bezoek bij Flora BP en haar baas. Het was al even geleden dat we haar gezien hadden en zij bleek uit te zijn gegroeid tot een prachtig hondje. Toegegeven: ze moet nodig geplukt worden, maar onder die plukken haar zit echt een prachtig hondje met een alert en vrolijk karakter. Dat wordt een heel erg goed hondje!

31 mei 2015

Hera Beste Teef op de kampioenschapsclubmatch

Vandaag hadden we de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch van de Cesky Fousek Vereniging Nederland. Er namen zes honden van onze kennel deel: Cedar, Cedra, Ezar, Era, Faty en Freya. Behalve dat deze honden allemaal individueel gekeurd zijn, deden we gezamenlijk mee in de nakomelingenklasse.In de nakomelingenklasse werden Cedra en vier van haar nakomelingen voorgebracht. Dit was een primeur voor ons, maar ook voor de rasvereniging…

Beoordeling: Moeder met vier nakomelingen. De 2 jongste hebben nog meer tijd nodig, maar allevier mooie, herkenbare types met soepel en makkelijk gangwerk en leuke temperamenten. 1e plaats

Mooie resultaten voor onze honden:

In de openklasse reuen behaalden Ezar en Cedar een 2e en 3e plaats met de kwalificatie Uitmuntend, Freya enFaty behaalden in de jeugdklasse teven 3e Zeer Goed en 2e plaats Uitmuntend. Hun moeder Cedra behaalde in de gebruikshondenklasse een 2e plaats Uitmuntend. Hera was deze dag sluitpost, maar ze werd vanuit de Kampioensklasse teven wel Beste Teef! We zijn dan ook apetrots op al onze honden, en feliciteren ook hun eigenaars met deze mooie resultaten.

De individuele keurverslagen:

Cedar: Uitmuntend totaalbeeld, manlijk hoofd, verhouding 1:1, correct oog, oor, gebit, maar het hoofd vind ik t.o.v. het lichaam wat klein. Super bovenbelijning, voorhand zag ik graag sterker gehoekt met betere elleboogaansluiting. Achter prima gehoekt, maar wat breed. Super vachtstructuur, mooie billen, gaat voldoende stuwend met veel beweging in de ellebogen. Prima temperament. 3 Uitmuntend

Ezar: Uitmuntend totaalbeeld, manlijk hoofd, verhouding 1:1, correct oog, oor, gebit. Mooie verhoudingen,prima garnituur. Mooie bovenbelijning, Voldoende gehoekt rondom. Prima ribben. Super bone en goede voeten met prima billen, gaat vlot, goed stuwend. Prima temperament. 2 Uitmuntend

Faty: Zeer Goed totaalbeeld, vrouwlijk hoofd, verhouding 1:1. Correct oor, oog en gebit. Mooie expressie,prima garnituur. Bovenbelijning correct, voorhand zag ik graag wat sterker gehoekt. Ribben moeten dieperen breder worden en onderbelijning loopt wat sterk op door iets kort borstbeen. Passend bone, goede voetengaat vlot, met voor veel beweging in de elleboog. Prima temperament. 3 Zeer Goed

Freya: Uitmuntend totaalbeeld. Nog volop in ontwikkeling. Vrouwlijk hoofd, mooie expressie. Prima oog, oor en gebit. Voldoende garnituur. Prima bovenbelijning, voorhand zou wat sterker gehoekt mogen zijn. Ribben zouden ronder mogen. Achter prima gehoekt. Goede vachtstructuur. Iets kort borstbeen. Gaat vlot. Iets los in de ellebogen. Goede stuwing. 2 Uitmuntend

Cedra: Uitmuntend totaalbeeld. Mooi vrouwlijk hoofd, 1:1. Voldoende garnituur. Prima oog, oor en gebit. Correcte bovenbelijning. Voorhand ligt wat verder naar voren, wat ellebogen naar buiten buigt. Achter voldoende gehoekt. Prima ribben, mooi bone, goede voeten. Gaat vlot. Voldoende stuwing met wat veelbeweging in elleboog. Veel temperament. 2 Uitmuntend

Era: Uitmuntend totaalbeeld. Staat terecht in kampioensklasse. Vrouwlijk hoofd en expressie. 1:1. Mooi garnituur, prima oog, oor en gebit. Correcte bovenbelijning en staartaanzet. Mooie ribben. Voldoende gehoekt. Passend bone en goede voeten. Gaat vlot en makkelijk. Goede stuwing, voldoende temperament. 1 Uitmuntend, Beste Teef, CAC

24 mei 2015

Freya Bohemská perla behaalt BOB in Arnhem

FreyaArnhem

Dit pinksterweekend is de jaarlijkse hondententoonstelling in Arnhem waaraan vandaag door Freya (Pien) werd deelgenomen. Ondanks dat Pien en haar eigenares voor het eerst deelnamen hebben ze het hartstikke goed gedaan. De keurmeester was zeer over Pien te spreken, en gaf een beoordeling 1 Uitmuntend met CAC en Best Of Breed (BOB).

Het keurverslag: 1 jaar, zeer goed totaalbeeld, vrouwelijk hoofd met goede verhouding schedel+voorsnuit. Goede hals en rugbelijning. Goed liggend bekken, staart goede lengte. Goed gewelfde ribkorf. Voldoende gehoekt voor, goed gehoekt achter. Passend bone, polsen mogen wat strakker. Prima vachtstructuur en garnituur. Gaat met vlotte gangen met voldoende stuwing. Toont open karakter. 1 Uitmuntend, CAC, BOS, BOB

10 mei 2015

Faty BP (Bindi) behaalt titel in Dortmund

BindiDortmund

Dit weekend was de internationale hondententoonstelling in Dortmund. Bindi deed vandaag mee en behaalde 1U, CAC-CACIB, BOB en de titel van VDH Jugendsiegerin/VDH Siegerin.

27 april 2015

Staatsieportretten

Bwca1

Bwca2

Bwca3

Omdat Bwca er nu was werd het tijd voor nieuwe staatsieportretten. Een egaal bruine hond fotograferen is nog helemaal niet zo makkelijk, en zéker niet als ze zo glanzen als Bwca! Maar getuige het resultaat is het gelukt…

26 april 2015

Falk, Felix en Figo BP geslaagd voor de jachtaanlegtest

BwcaJAT

FelixJAT

FritsJAT

FelixJAT2

FritsJATeend

BwcaJATzwemmen

FelixJATzwemmen

FritsJATzwemmen

JAT15spelen2

JAT15spelen1

CedraMetF

Het kostte even wat moeite, maar dan hebben we ze toch op een rijtje…

Vandaag was de jachtaanlegtest van de Cesky Fousek Vereniging Nederland, hiervoor waren Figo (Frits) en Felix ingeschreven. En Falk (Bwca) was hiervoor speciaal met zijn baas voor het weekend overgekomen vanuit Wales.Het weer was ideaal voor de honden, en ondanks dat de jeugdige ondeugd nog ruimschoots vertegenwoordigd was zijn de broers vandaag geslaagd! Wij zijn uiteraard ontzettend trots op alledrie de honden en hun bazen. Na afloop van de test kwamen ook de eigenaars van Freya (Pien) nog even kijken waardoor zomaar ineens bijna de helft van het F-nest aanwezig was. Met enige inspanning hebben we Cedra en vier van haar nakomelingen nog kunnen vereeuwigen…

25 april 2015

Falk Bohemská perla(Bwca) terug in Nederland!

Eindelijk was het zover: de door ons gefokte reu Bwca die in Wales woont zou naar Nederland komen om deel te nemen aan de Jachtaanlegtest van de Cesky Fousek Vereniging Nederland. Het was geweldig om hem weer te zien. Toen Bwca naar Wales vertrok was hij een vijftien weken oude pup en inmiddels hij een grote krachtige hond geworden. De blik in zijn ogen is echter nog altijd dezelfde, en nog even onweerstaanbaar. Gisteren is Bwca door twee erkende exterieurkeurmeesters beoordeeld, zodat er een keurverslag kon worden opgemaakt. De CF is in Engeland niet erkend, en daardoor is het voor Bwca niet mogelijk om in eigen land aan de voor de fokkerij verplicht gestelde showeis te voldoen. Op deze manier is toch voldaan aan die eis, waarvoor beide keurmeesters dan ook bedankt worden.

10 april 2015

Veldwerkkwalificatie voor Faty Bohemská perla

BindiKWalif1BindiKwalif2

Vandaag heeft Faty BP (Bindi) samen met haar eigenares een veldwerkkwalificatie behaald op de jeugdveldwedstrijd in Tholen. Aanvankelijk werd gevreesd dat het punt door een voorjagersfout niet zou worden toegekend, dus groot was de vreugde toen aan het einde van de dag tóch bleek dat het punt werd toegekend! Het was een welverdiende kwalificatie Goed met een 3e plaats.

Gefeliciteerd, hadden we al gezegd hoe ontzettend trots we op jullie zijn?

1 april 2015

Emir Bohemská perla op de foklijst

EmirBPstand

 

Vandaag kwam dan toch eindelijk de langverwachte HD-uitslag van Emir BP (Duuk).
Door een computerstoring bij de Raad van Beheer liet het ditmaal erg lang op zich
wachten, maar het wachten werd beloond met een mooie uitslag: HD-A
We zijn er blij mee, en Duuk kan nu worden toegevoegd aan de lijst met honden die
zijn goedgekeurd voor de fokkerij door de Cesky Fousek Vereniging Nederland.

27 maart 2015

Faty BP (Bindi) in het Franse veld…

 

BindiFrance2

Verwaaien, vervolgens aantrekken…

BindiFrance4

En dan weet ze het zeker!

 

BindiFrance3

BindiFrance5

En soms is de verleiding dan nog net wat te groot, en wordt de patrijs nog even achtervolgd.

BindiFrance6

Mis!

Afgelopen weekend heeft Faty BP (Bindi) veldwerktraining gehad in Frankrijk.
Bindi heeft het spelletje goed begrepen en toont een enorme gretigheid om veerwild te vinden.
Dit weekend is ze in het werk voor het schot gegroeid, en behalve fazanten kent ze nu ook patrijzen. Bindi belooft een heleboel voor de toekomst!

1 maart 2015

Faty Bohemská perla BOB in Groningen

BindiGroningen

Vandaag had Faty BP (Bindi) haar eerste officiële show in Groningen. Ze toonde zich van haar beste kant, en de keurmeester liet een prachtig keurverslag schrijven. Bindi kreeg een 1e plaats Uitmuntend met CAC en Best Of Breed. Gefeliciteerd Lisette!

Het keurverslag:
11 maanden. Fraaie jonge teef. Mooie verhoudingen. Heel mooi hoofd. Goed geplaatst oor en sterk gebit. Goede hals-ruglijn. Goede staartaanzet. Rechte benen, goede voeten. Goede ribben. Prima vacht, heel goed gangwerk 1 Uitmuntend, CAC-BOB, Benelux Jeugdwinster, Benelux Winster

28 februari 2015

Esta Bohemská perla 1 juni 2012-28 februari 2015

Esta2

Vanmorgen kregen we het trieste bericht dat Esta Bohemská perla (Vlasta)was overleden. Hoewel in eerste instantie werd vermoed dat Vlasta wellicht vergiftigd was, bleek uit sectie bij de dierenarts toch dat zij in de nacht aan een maagkanteling was overleden. Een maagkanteling is geen veel voorkomende doodsoorzaak onder Cesky fouseks, en dat het Vlasta is overkomen mag beschouwd worden als uitzonderlijke en intens verdrietige pech.Vlasta was het evenbeeld van haar moeder Cedra, en net als zij was ze een fraaie en zeer getalenteerde hond die veel belofte voor de toekomst liet zien. Dag lieve Vlasta, wat zullen we je ontzettend missen…

7 februari 2015

Felix Bohemská perla BOB op show Eindhoven

 

FelixEindhoven

FelixEindhoven2

Vandaag is Felix door mij voorgebracht op de hondententoonstelling in Eindhoven. Het viel nog niet mee om de jolig stuiterende Felix een beetje knap te presenteren, maar gelukkig wist de keurmeester er doorheen te kijken. Felix kreeg een 1e plaats Uitmuntend met CAC en Best Of Breed. Gefeliciteerd Wouter!

Het keurverslag:

Tien mnd. Echte reu. Ruim formaat. Zeer mooie fousekexpressie. Goede schedel en lange voorsnuit. Toont stop en goed gedragen oor. Mooie borst en voorborst. In front voldoende gehoekt. Voldoende harde vacht. Goed bone. Eigenwijs gedrag. Moet in gangwerk rustiger en vaster worden. Voor het hoofd en type uitmuntend. 1U, CAC, BOB
6 februari 2015

Onze website in het nieuw

 

Vanwege wijzigingen in het systeem waarmee wij onze website bijhouden waren we genoodzaakt om naar een andere layout over te stappen. We moeten weer even ontdekken hoe het allemaal werkt, dus voorlopig is er nog even wat werk in uitvoering.

1 januari 2015

Gelukkig nieuwjaar!