Nieuws 2012

27 december 2012
Egon krijgt een nieuwe baas

Soms gaan dingen niet zoals iedereen hoopt, en de goede wil van alle partijen ten spijt werd ons gevraagd om voor Egon een nieuwe baas te zoeken. Die nieuwe baas diende zich al snel aan, en zo is Egon vlak voor de jaarwisseling verhuisd naar het oosten des lands, waar hij helemaal op zijn plek blijkt te zijn. Egon, die nu Havel genoemd wordt, gaat het voor een jachthond mooist denkbare leven tegemoet, en we hopen hem nog vaak te kunnen zien.18 december 2012

Cedra in de Esquire
CedraEsquire

Fotograaf: C. Verwaayen

Cedra is een mooi meisje, en omdat ze bij de glossy’s graag mooie meisjes fotograferen werd ze enige tijd geleden dan ook gevraagd voor een fotoshoot voor het magazine Esquire. Toen de styliste zag hoe Cedra een op de grond gevallen pet apporteerde, vroeg ze of ze ook een tas kon apporteren. Uiteraard kan ze dat, Cedra apporteert namelijk écht alles. Met een alligatorlederen tas met een cataloguswaarde van $ 33.000 lukt dat dan ook prima. En dus liep ze even later met een mooie tas van Tod’s voor de lens te paraderen. De foto was in één keer gemaakt, en zo is Cedra in het novembernummer te bewonderen.

16 december 2012

De laatste jachtdag van 2012
Seizoen 2012 D1

Ties en Cedra, samen voorstaand op een haas

De wekker ging alweer vroeg af, en om 8.00 uur waren Tara, Cedra en ik in de jachthut. Het weer was prima, en de honden hebben weer prachtig werk laten zien. Gelukkig was de groenbemester wat platgewaaid, waardoor de honden zichtbaar bleven. Tijdens de eerste drift stonden Tara en Cedra een fazant voor, en nadat deze geschoten was werd hij door Cedra keurig gemarkeerd en binnen gebracht. Gedurende de dag hebben de beide honden zich van hun beste kant laten zien. Ze laten zich goed sturen, en reageren goed en scherp op de fluit. De nieuwe veiligheidsvestjes van Hurtta bevallen ontzettend goed. Ook in de dichte dekking tussen de doorns houden ze zich goed, en de honden zijn op ieder moment goed zichtbaar in het veld. Veiligheid gaat inmiddels altijd voor alles!

6 december 2012

De eerste keer sneeuwpret voor Hera

HeraSneeuw2012

Vandaag maakte Hera voor het eerst kennis met een pak(je) sneeuw. In het bos lag de sneeuw er nog behoorlijk maagdelijk bij, maar daar maakten Hera en Cedra al snel korte metten mee. Moeder en dochter zijn aan elkaar gewaagd, en het ging er woest aan toe.

1 december 2012

Veiligheid en vossen in de bramen
Seizoen 2012 C1

Tara in het nieuwe veiligheidsvest.

Seizoen 2012 C2

Hoewel alle in ons gezelschap aanwezige geweren bijzonder zorgvuldig en alert zijn, is signaalkleding voor honden aan te bevelen tijdens de jacht. heb daarom voor Tara en Cedra nieuwe veiligheidsvesten gekocht, en vandaag kon ik ze eens uitvoerig in de praktijk testen. Ze zijn meteen ook maar onder de zwaarste omstandigheden gebruikt. Er werd een bosje uitgedreven waar nogal eens vossen zitten. Ik pakte het stuk aan de rechterzijde, waar de bramen hoog en dicht waren. Halverwege het bosje stond Cedra ineens voor bij een grote stapel takken. Ik gluurde tussen de bramen door, en zag nog net de staart van de rekel die zich vlak onder de neus van Cedra schuilhield. In eerste instantie wist de vos nog te ontkomen, maar we zijn een stukje terug gaan lopen, en zijn opnieuw gaan drijven. De honden wisten dat de vos er was, en het duurde dan ook niet lang voordat de vos geschoten kon worden. Later die dag werd er zelfs nog een tweede vos geschoten, dus mogen we wel stellen dat het een bijzonder geslaagde dag is geweest! De veiligheidsjasjes hebben de dag en de bramen erg goed doorstaan, en zijn absoluut jachtpraktijk-proof gebleken!

25 november 2012

Cedra Winster 2012

 

Uitslapen was er vanmorgen niet bij, want om 08.00 uur waren we alweer in Amsterdam voor de Winner 2012. We waren vrijwel direct aan de beurt, en zowel Cedra als Hankybelge van Marian Porubsky zijn beloond met 1U, CAC-CACIB. Omdat Hankybelge het BOB kreeg, hoefden wij niet te blijven tot de eindkeuring. We zijn dus lekker om 15.00 uur naar huis gegaan.

24 november 2012

Mistige jachtdag in de Biesbosch

Biesbosch2012

Omdat het maar niet ging waaien, duurde het een halve dag voordat de mist een beetje optrok. De jachtdag was er niet minder om, en aan het eind van de dag hing er een bescheiden tableau aan de daar speciaal voor gemaakte wildhaken. Tara heeft mooi werk laten zien in de bieten, en deed dat zelfs een keer zo dicht bij me dat ik het niet kon laten om er een foto van te maken. Als je goed kijkt, kun je op de foto zelfs zien waar zij op voorstond!

Harry, bedankt dat we er ook dit jaar weer bij mochten zijn!

10 november 2012

Waalse mosterd met haas en fazant
Seizoen 2012B

Samen voorstaand, waarbij ze elkaar perfect respecteren…

Ik ben met onze honden op het punt aangekomen dat ik ze tijdens de jacht volledig vrij kan laten. Als er een blok maïs, of een mosterdveld wordt uitgedreven, dan zijn de honden al snel volledig onzichtbaar, en dat is meer dan alleen spannend, dat is doodeng! Het kost me dan ook veel energie om twee honden tegelijk te kunnen volgen. Tara en Cedra kennen inmiddels het klappen van de zweep, en ik kan er op vertrouwen dat ze weten wat ze doen. En zo hebben we ons vandaag weer ingespannen in Wallonië, in de manshoge begroeiing is het niet makkelijk om goede foto’s te maken, maar Tara en Cedra hebben weer mooi hondenwerk laten zien!

3 november 2012
Terug van weggeweest in België

 

Seizoen2012A2

Seizoen 2012A3

Seizoen 2012A4

Na een afwezigheid van twee seizoenen in België waren we vandaag weer van de partij, en ditmaal definitief terug. Tara en Cedra hebben weer prachtig werk laten zien in de eindeloze percelen met bieten, groenbemester en maïs. Die percelen vragen echt om staande honden, en onze honden kunnen dus al hun talenten aanspreken. Er is niets zo mooi als een allround staande hond te zien werken in zulke velden. Wij hebben zo weer een prachtige dag gehad!

1 november 2012

Met Tara in Friesland op de ganzen

FrieslandGanzen1

FrieslandGanzen2

Voor vanmorgen had ik een uitnodiging gekregen om een ochtend op de ganzen te gaan. In alle vroegte verstopten Tara en ik ons samen met Maarten in een weiland, en zagen hoe het langzaam ochtend werd in Friesland. Tara hield zorgvuldig de lucht in de gaten, en zat braaf en
zwijgend naast ons te wachten tot ze wat kon apporteren. Het zonnetje maakte even later helaas plaats voor wolken, en na een paar uur op de wind te hebben gezeten, hadden we het knap koud gekregen. De uitsmijter na afloop ging er dan ook goed in. Maarten, dankjewel voor de uitnodiging, het was mij een genoegen!

2 oktober 2012

Cedra als fotomodel voor een Glossy

 

Daar vond ik ineens een mailtje in mijn mailbox, met de vraag of Cedra fotomodel kon zijn voor een luxe herenglossy. Omdat we altijd wel in zijn voor een verzetje, en omdat de honden niet op een rare manier zouden worden gefotografeerd heb ik dus toegezegd. De foto’s komen in het novembernummer te staan, en tegen die tijd zullen we ze ook hier laten zien.

27 september 2012

Zomaar een paar mooie foto’s

HeraGeldrop1

HeraGeldrop2

HeraGeldrop3

HeraGeldrop4

HeraGeldrop5

HeraGeldrop6

Vanmiddag zijn we bij een vriendin op bezoek geweest, die zich heeft uitgeleefd met de camera.
De honden hebben zich kostelijk vermaakt, en de foto’s zijn prachtig. En omdat Hera maar blijft groeien wil ik dat uiteraard best even delen.

15 september 2012

Tara behaalt KNJV-B diploma

 

Tara heeft op de prachtige KNJV-proef in Vuren een nette B met 73 punten gehaald. Helaas vond ze bij de dirigeerproef dat het uitpluizen van het greppeltje even wat belangrijker was. Een tweede A zat er dus niet in, maar we zijn blij met de behaalde resultaten.

7 september 2012

Tara behaalt KNJV-A diploma

 

Wat kunnen honden je toch verbazen! Tijdens de prachtige KNJV-proef in Oploo liet Tara duidelijk blijken dat ze het zat was. Nooit eerder werkte ze zo slecht als vandaag. Desondanks zijn we toch op gegaan voor A, we waren er immers tóch. Bij de dirigeerproef had nog maar een combinatie een voldoende behaald. Toen wij dan uiteindelijk aan de beurt waren, ging ik er niet vanuit dat het ons zoveel beter zou vergaan. Ondanks een onnodige correctie van mijn kant ging het eigenlijk niet zo heel slecht, en tot mijn stomme verbazing mochten we door naar de sleep! Ik heb mijn knokkels bijna kapot gebeten van de spanning, maar na wat een eeuwigheid leek te duren kwam ze dan toch terug met de eend, en daarmee hadden wij ons eerste KNJV-A diploma behaald!

5 september 2012

Ikar behaalt zweetspoor F

 

Ikar (Don Bohemska perla) heeft vandaag in Lage Mierde de zweetspoorproef F behaald. Dit is een spoor van 500 m, dat 20 uur oud is. Ikar heeft Uitmuntend met 100 punten, en een res. CACT behaald! Een fantastische prestatie van baas en hond. Gefeliciteerd!

15 augustus 2012

Een goede buur is…

 

We moesten vandaag allebei de hele dag werken, maar gelukkig mocht Hera vanmiddag bij de overburen spelen. Hera is nog niet volledig ingeënt, en mag dus nog niet zwemmen helaas. Daarom had de buurman een curverbox met water voor haar neergezet, en dat leverde op deze warme en benauwde dag een hoop pret op. Gelukkig staat de techniek anno 2012 voor niks, en
kon de buurman deze kiekjes gelijk via whatsapp met ons delen.

HeraOverburen1

Met overbuurhond Scooby

HeraOverburen2

Lekker kliederen in een bak water… 

30 juli 2012

Hera ontdekt de grote wereld.

 

Nu alle pups bij hun nieuwe baasjes zijn, hebben wij het gewone leven ook weer opgepakt, en we zijn dus volop bezig om met Hera de wereld te ontdekken.

HeraOntdektGroteWereld1

HeraOntdektGroteWereld2

HeraOntdektGroteWereld3

HeraOntdektGroteWereld4

HeraOntdektGroteWereld5

HeraOntdektGroteWereld6

27 juli 2012

De pups zijn uitgevlogen…

 

Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan, en deze week zijn de pups dus allemaal naar hun nieuwe baasjes gegaan. Alle pups hebben de rit naar hun nieuwe huis goed doorstaan, zijn de eerste nacht(en) goed doorgekomen, en we hebben de eerste foto’s van de pups in hun nieuwe omgeving al ontvangen. We zijn trots op dit nest, de pups zijn met 6 1/2 week oud beoordeeld door twee keurmeesters, en die deelden onze mening: een prachtig nest pups met
allemaal open en ondernemende karakters. Alle pups hebben geweldige nieuwe eigenaars gekregen, en gaan een aktief leven tegemoet. Wij wensen de pups en hun nieuwe eigenaars alle geluk en succes toe, en dat de pups maar mogen opgroeien tot goede en fijne jachtmaatjes!

21 juli 2012

De beslissing is genomen, ze blijft!
HeraPuppyStand

Era Bohemská perla (Hera)

HeraPuppyZit

Zeg er maar eens nee tegen!

Wij hadden niet de wens om nu al een pup van Cedra aan te houden, maar soms lopen dingen anders dan je verwacht, en dus hebben we toch besloten om een teefje uit dit nest aan te houden. We noemen haar Hera. Ze is een prachtig hondje, met een aansprekend karakter, en veel jachtpassie. Of er bij een volgend nest weer zo’n teef tussen zit, is niet te voorspellen, en dus wilden we niet gokken op een volgend (en laatste) nest van Cedra. Er is op dit moment geen reu waar we liever een nakomeling van willen, dan van Hard ze Šimárniku, en we
zijn dan ook blij dat wij van hem een Cedra een dochter kunnen aanhouden.

1 juni 2012

De pups zijn geboren!

EnestGeboren

Vanavond is Cedra bevallen van 6 blakende pups. Eigenlijk nog sneller dan verwacht besloten de pups vanavond dat het zover was. Zonder problemen heeft Cedra vlot drie reuen en drie teven op de wereld gezet. Hoewel dit nest haar eerste is, gedraagt Cedra zich als een ervaren moeder. Moeder en pups maken het goed, en vanuit de werpkist komen dan ook louter
tevreden geluidjes.
Klik hier voor foto’s van de pups.

24 mei 2012

De laatste loodjes voor Cedra…

CedraLaatsteLoodjes2012

Cedra is best elegant drachtig, ze heeft nauwelijks last van de veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes, behalve dan dat ze een reuzenhonger heeft. Het is wel goed te merken dat ze wat moeite heeft met de hoge temperaturen van de afgelopen paar dagen, en ze ligt dan ook de meeste tijd achter de voordeur waar het een beetje tocht. Nog een ruime week, en dan zullen de pups er hopelijk zijn!

2 mei 2012

Cedra is drachtig!

EchoCedra

Voor vandaag stond er weer een afspraak gepland bij de faculteit voor diergeneeskunde, waar een echo gemaakt zou worden van Cedra’s buik. Al bij het allereerste bezoek dat we voor de progesteronbepaling brachten, had Cedra zoals te doen gebruikelijk iedereen om haar pootje gewonden, en toen de dierenarts ons op kwam halen was het allereerste dat ze zei: “Ha, daar is mijn favoriete hondje weer!” Cedra liet zich alle aandacht lekker aanleunen, pakte koekje na koekje aan( “Wat ben je toch schattig!”) en gedroeg zich zoals altijd voorbeeldig. De echo bevestigde onze vermoedens: Cedra is drachtig! Hieronder één van de foto’s: rood omcirkeld is een ‘pup’ te zien. Er kon niet gezegd worden hoeveel pups er verwacht worden, dus dat blijft een verrassing. We zijn enorm blij met dit nieuws, en verheugen ons op de komst van de pups.

4 april 2012

Cedra is gedekt

CedraHard1

CedraHard2

CedraHard3

CedraHard4

Gisterenavond zijn we thuisgekomen uit Tsjechië, waar Cedra is gedekt door de prachtige reu
Hard ze Šimárniku. Het was duidelijk het juiste moment voor de honden, want het was liefde op het eerste gezicht. De zaak was dan ook vlot beklonken, en nadat we de andere dag een tweede dekking hadden gehad zijn we weer naar Nederland gekomen. Cedra en Hard passen perfect bij elkaar, en we zijn dan ook bijzonder enthousiast over deze combinatie! Over een maand weten we hopelijk meer…

26 februari 2012

Cedra andermaal op de Hond van het Jaarshow 2011
CedraHvjS11

foto: Nicole Aarts

Het is een hele eer om op de Hond van het Jaarshow te mogen staan. Deelname is
uitsluitend op uitnodiging, en die uitnodiging krijg je niet zomaar. Cedra was niet de eerste Cesky fousek die voor deze show was uitgenodigd, maar wel de enige fousek die vaker dan een keer mocht deelnemen! En dus stonden we afgelopen zondag opgedirkt en wel in de Flint in Amersfoort. Zonder al te veel verwachtingen, maar met een goed humeur hebben we er een leuke middag van gemaakt. Er waren een hoop bekenden met wie we weer even konden bijpraten. De rasgroepen voor ons gingen het podium op onder begeleiding van klassieke muziek. Rasgroep 7 had het beter voor elkaar, en op Maroon5 met Move like Jagger mochten wij de catwalk over, Cedra liep geweldig en presenteerde zich uitmuntend. Nadat we zonder plaatsing van het podium af konden, ben ik snel naar huis gegaan en net als vorig jaar zijn we de rest van de middag met de honden naar het bos geweest…

24 februari 2012

De aanstaande vader van Cedra’s pups is bekend!

HardZeSimarniku1

Wij moesten door omstandigheden op zoek naar een andere dekreu voor Cedra’s komende nest. We hebben lang gezocht naar een geschikte reu die niet alleen ons aanstaat, maar die ook voor in de toekomst een waardevolle investering voor het ras Cesky fousek kan zijn. Het is Hard ze Šimarniku geworden, een prachtige jonge reu uit Moravië. Hard wordt geroemd om zijn werkeigenschappen, hij is een echte allrounder en is één van de meest veelbelovende honden van zijn generatie. Hard is zelfs jachthond van het jaar 2011 geworden! De lijn waaruit Hard komt is in Nederland niet helemaal nieuw, maar nog weinig gebruikt. Ook in de toekomst verwachten wij niet dat er nog veel meer uit deze bloedlijn naar Nederland komt. Alles bij elkaar genomen zijn we erg blij met onze keus, en hopen hiermee mooie, maar vooral goede en veelzijdige jachthonden te mogen krijgen! Indien u belangstelling heeft voor een pup uit deze combinatie bent u van harte welkom om kennis te komen maken! Meer info

14 januari 2012

Weerzien met Iwan
Elim1

Één fazant rond het huis, en Cedra heeft hem al gevonden!

Elim2

Dar Bohemská perla (Iwan)

Iwan (Dar Bohemská perla) is met zijn neus in de boter gevallen! Vandaag zijn wij bij Iwan en zijn nieuwe eigenaars op bezoek geweest, en daar bleek dat Iwan al helemaal ingeburgerd was. Hij liep er rond alsof hij daar al járen woonde. Het weerzien met onze eigen honden was allervrolijkst, en de honden hebben zich de hele middag bezig gehouden met spelen en ravotten. Cedra had een topdag, we hadden vanuit de woonkamer gezien dat er een fazanthaan in het bosje naast het weiland was gelopen, en we besloten Cedra even het weiland in te sturen. Op mijn commando rende ze het weiland in, maakte een slag naar links, en vanaf een meter of 20 zagen we dat ze de verwaaiing van de haan oppikte. Zelfverzekerd stak ze in, en terwijl de paarden geïnteresseerd toekeken stond Cedra muurvast voor. (zie foto) Op beweging van het paard besloot de haan uiteindelijk maar op de wieken te gaan. Iwan boft maar met zijn nieuwe baasjes, hij had het niet beter kunnen treffen!

1 januari 2012

Een goed nieuwjaar!

DarBP

Vlak voor de jaarwisseling is Iwan (Dar Bohemská perla) verhuisd naar zijn nieuwe huis. Na alle pech die Iwan in zijn korte leven heeft gehad, heeft hij nu dan toch echt zijn gouden mand gekregen. Wij wensen Iwan en zijn nieuwe familie veel geluk met elkaar toe. Iwan gaat met de baas mee jagen, en mag lekker de hele dag bij zijn mensen zijn.