Pups naar het buitenland

Per 1 januari 2015 zijn er nieuwe Europese regels voor de import/export van honden van kracht geworden. Sinds deze datum is het binnen Europa niet langer toegestaan honden mee te nemen over de grens zonder een geldige rabiësvaccinatie. Dat heeft nogal wat consequenties voor fokkers en voor pupkopers van buiten Nederland.

De rabiësvaccinatie kan namelijk pas op zijn vroegst met 12 weken gegeven worden en daarna geldt nog een wachttijd van 21 dagen. Dit betekent dus dat pups die naar het buitenland verkocht worden pas op zijn vroegst met 15 weken legaal de grens mogen passeren. Een pup is dan eigenlijk al geen pup meer, maar een jonge hond.

HeraGeldrop1

Wanneer wij pups langer aanhouden begeleiden wij ze zorgvuldig om ze een zo goed mogelijke basis mee te geven. De eerste weken dat de pup het nest verlaten heeft zijn heel intensief, en dit vraagt dan ook best wel behoorlijk wat. Niet alleen van onszelf, maar ook van onze honden. Zij moeten immers net als wij meebuigen in die ‘puppyplanning’. Om deze reden nemen wij slechts bij uitzondering reserveringen van buiten Nederland aan.

Je mag altijd informeren of je op de wachtlijst geplaatst kunt worden voor een pup, maar we verwachten dat je zelf zoekt naar een manier, en een plek voor de pup om de tijd te overbruggen totdat de pup legaal de grens over mag. Ook nemen wij geen reserveringen aan voor honden die bedoeld zijn als huishond. Er wordt door verschillende partijen hard aan gewerkt om iets veranderen aan deze regelgeving, maar tot er verandering is zullen we het moeten doen met de regels zoals ze zijn.