Nieuws 2021

23 september 2021

Freya (Pien) in Zweden

Freya Bohemská perla (Pien) is weer samen met haar baas jagen in Zweden.
Verre en pittige apporten van onder andere auerhoenders, maar ze doet het allemaal en het levert prachtige vergezichten op!

23 augustus 2021

Nova update…

Foto: Nicole Roeven

Na een werkdag achter de computer ben ik liever buiten met de honden, vandaar dat mijn website niet dagelijks, en ook niet wekelijks en eigenlijk ook niet maandelijks wordt geupdate. Toch zitten we niet stil, we zijn veel op pad en Nova ontdekt de wereld. De training wordt in een rustig tempo opgepakt. Nova is net als haar moeder geen hond die zich laat dwingen, dus met list en enthousiasme leren we haar rustig aan wat ze moet leren. Ze apporteert van nature graag en ze heeft veel jachtpassie. Er is nog genoeg werk aan de winkel, maar ik zie een enorme potentie!

7 juni 2021

Nova nu 5 maanden

Nova is het doddige puppystadium een beetje voorbij, gaat richting slungelvorm en staat zelden stil omdat alles ontdekt moet worden. Ofschoon ze op deze foto niet goed staat waardoor ze overbouwd lijkt is toch wel te zien dat het een mooi hondje aan het worden is.

18 mei 2021

Veel geluk, lieve Inna

Vandaag was het eindelijk zover dat Inna de lange reis naar haar nieuwe eigenaar in Tsjechië kon maken. Wat zal ze daar een prachtige toekomst tegemoet gaan! Wat is er nou mooier dan het jachthondenleven leiden in het land waar de Cesky fousek ontstaan is en als nationaal levend erfgoed gekoesterd wordt?

Dag mooie, lieve, blije, enthousiaste Inna, heel veel geluk. We zullen je allemaal vreselijk missen!

Ik wil mijn speciale dank uitspreken aan Jolanda, die de afgelopen weken zo fantastisch en liefdevol voor dit geweldige hondje heeft gezorgd!

15 mei 2021

Twee mooie meisjes!

Inna zal binnenkort naar haar nieuwe eigenaar in Tsjechië reizen. Ze logeert nog een weekje bij mij tot het zover is. Het is bewerkelijk met 2 pups in huis, maar samen met mijn vriend en de eigen roedel gaat het prima. De zusjes Inna en Izarra Nova zijn onafscheidelijk en liggen graag mooi te wezen in de grote stoel in de keuken, waar ze precies kunnen zien wat de baas allemaal aan het doen is. Ze vormen zo’n prachtig plaatje met elkaar, dat wilde ik jullie niet onthouden!

24 april 2021

Nova in stand

Het is niet de beste foto, maar het geeft een aardig beeld van Nova , nu drie maanden jong, in stand, en ik ben bepaald niet ontevreden!

23 maart 2021

Nova en haar moeder

Alle pups zijn nu uitgevlogen en wij beginnen onze draai met zijn vieren een beetje te vinden. Nova is een schatje, en ze ligt zo graag samen met Hera…

17 maart 2021

Welkom Izarra Nova!

Mijn nieuwe jachtmaatje en ik, en ik ben er intens blij mee!

Vanaf het moment dat ze ter wereld kwam had ik iets met dit hondje, en hoewel ik allevier de teefjes nauwlettend gevolgd en beoordeeld heb kon het eigenlijk maar één hondje zijn: Teefje 1 blijft bij mij, Cedra en Hera wonen. Een prachtig evenwichtig gebouwd hondje met een echt mooi tevenhoofdje. Ze is voor de duvel niet bang, maar ze observeert graag en stort zich niet roekeloos in het avontuur. Ze heet Izarra Nova, roepnaam: Nova, en ik hoop vele jaren mooie jachtavonturen met haar te mogen beleven en heel veel mooie, nieuwe herinneringen te maken. Op kantoor wordt al naar haar komst uitgekeken. Want ook al zitten we vanwege Covid-19 inmiddels al bijna een jaar vanuit huis te werken, tegen de tijd dat we weer (af en toe) naar kantoor kunnen gaan, dan willen we daar natuurlijk wel weer een kantoorhond bij hebben!

5 februari 2021

Slapen, drinken, groeien…

Geen plek ter wereld zo veilig voor een pup als onder het waakzame hoofd van Hera

Hera is een goede en zorgzame moeder. De pups komen niets tekort en ze groeien als kool. De oogjes beginnen al een beetje te kieren en zullen de komende dagen open gaan.

Omdat we nu middenin een pandemie zitten is het er allemaal een stuk ingewikkelder op geworden, omdat veel dingen ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn! Hoe regel je bezoek? Hoe zorg je enerzijds dat de hygiëne en de veiligheid gewaarborgd worden en anderzijds dat de nieuwe eigenaars van de pups toch zoveel mogelijk mee kunnen krijgen van de pups? Het vraagt om creativiteit om hier met elkaar een weg in te vinden. Ik heb daarom een live-stream voor de pups geregeld, zodat degenen die dat willen, de pups en hun moeder op die manier kunnen volgen. Daarnaast gaan we nu niet met elkaar aan de koffie, maar maken we via zoom kennis. In het echt kennismaken zou natuurlijk leuker zijn geweest, maar op deze manier hebben we binnen de mogelijkheden toch een goed alternatief gevonden met elkaar. Verder deel ik uiteraard via whatsapp de nodige updates en gebitverwoestend zoete kiekjes. Ik ben benieuwd naar hoe de komende weken zullen verlopen!

24 januari 2021

Daar zijn ze dan!

Tijdens de eerste nacht waarin we met de avondklok te maken kregen zaten wij bij Hera te waken op de pups die zich aankondigden. Tientallen keren moesten we naar buiten om nog even een rondje met de puffende aanstaande moeder te lopen en zo werd het een memorabele nacht.

Zondagmorgen zijn ze dan toch ter wereld gekomen: twee reutjes en vier teefjes. Alle pups zijn vlot gaan drinken en Hera heeft ook nu weer moeiteloos haar taken opgepakt. Een van deze vier teefjes zal bij mij blijven en ik ben ontzettend blij dat ik na het verlies van mijn lieve Hexa nu toch nog weer een dochter van Hera kan aanhouden voor de toekomst!

Alle pups zijn inmiddels besproken!

20 januari 2021

De laatste loodjes

Elke keer denk je dat het niet meer dikker kan, maar dat kan dus toch. Hera ziet er inmiddels een beetje uit als een ijsbeer met lange staart, maar ze blijft nog steeds de waardigheid zelf. Het ongemak voor haar neemt nu wel toe, de pups zijn niet alleen goed te voelen, maar ook te zien en dat betekent dat dit nu echt de laatste loodjes zijn.

11 januari 2021

Groeiend buikje

Nog twee weken ongeveer, en dan worden de pups verwacht. Hera’s buikje groeit, ze heeft honger als een wolf en ze moet wat vaker plassen omdat het een beetje in de verdrukking begint te raken allemaal. Ze is echter nog steeds erg druk met snippen zoeken. Met haar zware lijf beukt ze nog steeds door bramen en takkenstapels heen als ze er een in haar neus heeft.

4 januari 2021

Gelukkig nieuwjaar!

Na een rustige jaarwisseling is eindelijk het nieuwe jaar begonnen. Met nieuwe kansen, nieuwe perspectieven en, naar ik hoop een in alle opzichten beter jaar voor iedereen. Ondertussen begint Hera een buikje te krijgen dat de komende weken nog verder zal groeien. Ik kijk enorm uit de komst van de pups!