Nieuws 2020

23 december 2020

Hera is drachtig!

Nadat ik vanmorgen Hexa’s portret heb opgehaald, ben ik bij de dierenarts geweest voor een echo. Hera is drachtig! Ik ben zo, zó vreselijk blij dat alle inspanning en stress niet voor niets zijn geweest: er is nieuw leven onderweg. Ik hoop de pups eind januari/begin februari te mogen verwelkomen en kijk er ontzettend naar uit! Ik hoop dat er een mooi teefje voor mij bij mag zitten. Over een paar dagen kan ik dit rampjaar afsluiten en met een prachtig vooruitzicht het nieuwe jaar in!

23 december 2020

Hexa’s portret

Omdat ik helaas helemaal geen echt mooie foto’s van Hexa had, heb ik een portret van haar laten schilderen. Door de beste kunstenaar die ik kon vinden, en het resultaat is er dan ook naar. Ik ben er ontzettend blij mee. Hexa komt nooit meer terug, maar Marjolein heeft haar zo mooi, gedetailleerd en zorgvuldig geschilderd dat het net is of ze er nog is. Het is fijn om haar lieve gezichtje weer te zien.

12 december 2020

Laatste jachtdag voor Cedra

Vanwege Covid-19 en de steeds opnieuw wijzigende richtlijnen werd de ene na de andere jachtdag gecanceld. Ik had nog heel erg graag een laatste keer met Cedra willen gaan, ze is nu 13 en hoewel ze in topconditie is wordt het te zwaar voor haar. Ik was dan ook blij dat we met een klein groepje nog een middag samen het veld in konden. Cedra deed haar werk met een gezicht alsof ze de koningin was en heeft genoten. Daar geniet ik dan op mijn beurt ook weer enorm van! Alle fazanten heeft ze binnengebracht, net als het haas dat aan het einde van de middag nog werd geschoten. Het was een mooi en waardig einde van haar jarenlange carrière in de praktijkjacht. Wat hebben we samen een mooie avonturen in het veld beleefd! Cedra heeft het leven gehad waar ze voor geboren was en ik ben dankbaar dat ik haar dat leven heb kunnen geven. Ook ben ik dankbaar dat ik zoveel jaar zo’n geweldige hond aan mijn zijde heb mogen hebben in het veld.

29 november 2020

Hera is gedekt

Na een vanwege Covid-19 zeer stressvolle en tot het allerlaatste moment onzekere mission impossible is het me toch gelukt om in Tsjechië te komen waar Hera is gedekt. Meer info: KLIK HIER

16 september 2020

Pups verwacht

Begin december hoop ik Hera te laten dekken. Op dit moment ben ik nog een boel aan het uitzoeken in binnen- en buitenland om een geschikte reu te vinden, maar als alles loopt zoals ik hoop, dan zal Hera eind van dit jaar gedekt worden.
Alle ontwikkelingen in Europa, met betrekking tot Covid-19 maken het ontzettend moeilijk om concreet afspraken te maken in het buitenland. Dus ik hou meerdere opties voor een combinatie open. Voor meer info: Klik hier

15 september 2020

Helios heeft een nieuwe baas!

Door omstandigheden moest er helaas een nieuwe baas voor deze lieve en veelbelovende jonge reu gezocht worden. In goed overleg met zijn eigenaars heb ik daarin bemiddeld, en zo is hij gisteren naar zijn nieuwe thuis gegaan waar een mooie toekomst op hem wacht! Ik wens Rutger en Betsy heel mooie jaren met Helios en nog veel meer mooie avonturen!

6 september 2020

Hera reserve beste teef op de clubmatch

Vandaag was de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch van de Cesky Fousek Vereniging. Hades en Helios, twee reuen uit het H-nest stonden ingeschreven en in een vlaag van emotie besloot ik Hera nog maar een keer in te schrijven. Eigenlijk een slecht plan, want Hera is eigenlijk te kort geleden geplukt, bleek eenmaal geplukt eigenlijk nog niet helemaal ontschijnzwangerd te zijn en alles bij elkaar was ze dus allesbehalve in showconditie.

Hera is de rust en de waardigheid zelf… Foto: Sanne van de Berg

Ik heb zowel Hades als Helios voorgebracht in de jeugd- en tussenklasse. Omdat de onstuimige jeugd nog wat al te aanwezig was drukte dat de beoordelingen enigszins, maar er werden heel mooie keurverslagen geschreven en de beide broers eindigden met 1e ZG (Hades) en 2e ZG (Helios). Helemaal aan het einde van de dag was de teven kampioensklasse waar Hera in alle rust aan een losse lijn haar ding deed. Ook nu vielen haar prachtige hoofd en uitmuntende gangwerk weer op, en nadat ze haar eigen klasse won, plaatste de keurmeester haar als reserve Beste Teef. Ik vind het een mooie afsluiting van Hera’s showcarrière, en het laat maar zien hoe zij ook op haar 8e nog steeds in topconditie is.

30 augustus 2020

Twee SJP-A voor Gaya Bohemská perla

Dit weekend hebben Jessy (Gaya BP) en haar baas twee SJP’s gelopen en op beide dagen een A-diploma gehaald. Echt een superknappe prestatie!
Gefeliciteerd!

25 augustus 2020

Past een Cesky fousek bij mij?

Sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie is de vraag naar pups enorm toegenomen, bij alle hondenrassen en dus ook bij de Cesky fousek. Om impulsaankopen en teleurstellingen te voorkomen heb ik daarom een nieuwe pagina aangemaakt waarvan ik hoop dat het een eerlijk beeld geeft van wat het inhoudt om een Cesky fousek te hebben en wat dit ras voor een baas nodig heeft. Lees meer

14 augustus 2020

Mijn keukenhulpjes

Cedra beslagkom

Ik vind het leuk om mooie en creatieve taarten voor vrienden te maken. De honden vinden het ook altijd leuk als ik dat doe en helpen me graag met het schoonmaken van beslagkommen en lepels.

4 augustus 2020

Dinsdag, duifjesdag

HeraDuifjes1 (4)

Hera mist niets, die kijkt en ziet álles

Ik had een uitnodiging gekregen om mee op de duiven te gaan, de jachthouder had zo bedacht dat ik wel wat afleiding kon gebruiken na het verlies van Hexa en hij had gelijk. Tegen mijn gewoonte in heb ik er maar eens een vrije dag voor opgenomen. Het was fijn om samen met Hera in de mais te wachten op wat er allemaal zou gebeuren. Ik geniet er van om Hera’s jachtverstand te zien. Hoe ze stilletjes alles in de gaten houdt en haar eigen taak in het geheel vervult. Ze tuurt het luchtruim af, houdt in de gaten wanneer ze in actie moet komen en doet precies wat ze doen moet. Ze is een enorm veelzijdige hond, in iedere kleinwildjacht past ze haar stijl aan op de manier die voor die jacht geschikt is. Je kunt een hond dat eigenlijk niet leren, dat jachtverstand hebben ze of niet.

HeraDuifjes1 (1)

Eigenlijk wilde ze even de sloot in om af te koelen, maar er vloog weer wat, dus dan moet ze dat uiteraard eerst even aankijken

HeraDuifjes1 (2)

HeraDuifjes1 (3)

HeraDuifjes1 (5)

Kijken, kijken, kijken…

HeraDuifjes1 (6)

HeraDuifjes1 (7)

29 juli 2020

Dag lieve Hexa

Hexa (24)

Vandaag is mijn lieve kleine Hexa, mijn veelbelovende en enthousiaste toekomstige jachtmaatje, onze vrolijke kantoormuppet, mijn lieve knuffeldiertje door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Ze was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en haar jeugdige onderzoekendheid is haar fataal geworden. Ik kon niets meer voor haar doen en ze is snel daarna in mijn armen overleden.

Ik ben zo, zó intens verdrietig. Ik mis haar zo verschrikkelijk.

Ze was zo vrolijk en enthousiast en we hadden nog zoveel mooie avonturen moeten beleven. Met haar lieve en enthousiaste energie wist ze een heel kantoor op te fleuren en ze zal ook daar ontzettend gemist gaan worden. Hexa’s foto blijft op kantoor hangen, voor altijd onze “Employee of the month”.

Hexa (12)

Lieve kleine Hex, wat was ik knettergek op jou. Wat moest ik altijd om je lachen, ik was zo blij dat je er was en zo trots op je. Ik had je zo graag nog zoveel langer bij me willen hebben, maar het was ons niet gegund. Ik was bij je toen je je eerste ademteug nam en ik was bij je toen je je laatste adem uitblies. Ik hoop zo dat je dat nog hebt geweten.

Dag mijn lieve knuffeldiertje, lieve Hexa. Je was mijn lieve kleine Muppet en ik mis je zo verschrikkelijk dat het pijn doet.

18 juli 2020

Hexa mee op de duifjes

Hexa (17)

Haar eerste warme apport van een duif

Hexa (18)

Helemaal trots op zichzelf, en die losse veertjes nam ze er wel bij.

Er zijn weinig updates meer op mijn website geweest sinds december. Door de pandemie waarin we ons bevinden is er ook weinig opzienbarends te beleven natuurlijk. Toch zitten we niet stil en mijn training van Hexa gaat ook gewoon door. Vandaag mocht ze met de grote honden mee op de duifjes, gewoon om eens te kijken en te ervaren. En wat vond ze het allemachtig prachtig! Er werd helaas niet heel veel geschoten, maar het ene duifje dat er wel geschoten werd mocht Hexa ook nog een keer apporteren in de boomgaard. Met grote schitterogen kwam ze hem brengen, er zit veel potentie in dit hondje!

8 juli 2020

De honden zijn weer getiterd

Titeren2020

Hera is zo’n brave meid, die laat het zich rustig op de tafel zittend welgevallen

Titeren2020-1

Hexa vond het allemaal weer spannend, maar liet zich toch ook braaf een staaltje bloed afnemen

Titeren2020-2

Na afloop wel helemaal afgedraaid van alle indrukken!

Vandaag heb ik de honden weer laten titeren, Cedra is nu 12 en is de voorgaande jaren al vrijgegeven, dus dat heb ik maar gelaten voor wat het is. Hera en Hexa zijn wel getiterd en alletwee voor drie jaar vrijgegeven. Zij hadden nog ruim voldoende antistoffen tegen Distemper, Hepatitis en Parvo, en hoefden dus niet gevaccineerd te worden. Met de benodigde voorzorgsmaatregelen met betrekking tot Covid-19 was het even een klein beetje aanpassen, maar de honden hebben zich voorbeeldig gedragen!

4 juli 2020

De Boshex, een sprookje:

Boshex

Likkebaardend wacht de boshex haar kans af…

Sprookje op zaterdagmiddag:
Zeg kindertjes, hebben jullie wel eens gehoord van de boshex?
De boshex woont – je verwacht het niet- in het bos en vanuit een boom wacht zij tot er eenzame wandelaars voorbijkomen. Dan springt ze ineens uit de boom om ze met huid en haar te kunnen verslinden!

Gelukkig bestaat er ook een manier om een boshex te temmen: als je haar in je armen op weet te vangen, dan wordt ze tam. Want eigenlijk willen boshexjes niets liever dan heel veel knuffelen!

23 juni 2020

Terug naar kantoor

Kantoorhond

Toen de lockdown werd afgekondigd zijn wij direct vanuit huis gaan werken, het was en is een bijzondere periode. Wij kunnen 100% virtueel, vanuit huis werken. Een goede werkplek en dito WIFI is alles wat we nodig hebben. Toch is het niet altijd fijn, je wilt elkaar ook wel persoonlijk zien af en toe en dat hebben we in de afgelopen maanden opgevangen door regelmatig een outdoor werkoverleg te houden terwijl we de honden uitlieten. Vanaf vandaag gaan we weer twee dagen per week op kantoor werken. Het pand bleek een soort Ikea te zijn geworden, met pijlen die de looprichting aan moeten geven en een sticker op mijn bureau dat het geen werkplek is.

Hexa was door het dolle heen toen we aankwamen en begon eerst uitzinnig blij rondjes door het kantoor te racen, gelukkig was er nog niemand anders aanwezig dan wij. Toen zowel Baas als ik even later geïnstalleerd waren was Hexa’s geluk compleet: allemaal weer op ons plek en tevreden zocht ze zich een plekje onder het bureau. Ze is zonder enige twijfel de meest enthousiaste werknemer in ons kantoor!

12 mei 2020

De H’ tjes één jaar!

Hexajarig

Hexa kijkt niet zo blij, maar ze had eigenlijk liever een roze feestmuts willen hebben

Vandaag vieren de H’ tjes hun eerste verjaardag! Gefeliciteerd lieve Hexa! En ook Haera, Hebe, Hydra, Helios, Hades en Hero gefeliciteerd! Op een mooie en succesvolle toekomst!

19 januari 2020

Hera weer in het nieuw

Heraplukken (1)

Zwartwitje

Heraplukken (2)

Heraplukken (3)

De Cesky fousek moet worden getrimd, en dat moet als het moet, niet als het mij uitkomt.
Hera’ s vacht zat helemaal los en moest er dus echt af en ik heb het maar een keer zelf gedaan. Een heksenklus zonder trimtafel, maar hey… Altijd wel eer van je werk, want er komt een compleet andere hond onder al dat haar vandaan!