Nieuws 2024

8 juni 2024

Nova tweemaal uitmuntend in Duitsland

Vandaag werd het twintigjarig bestaan van de Duitse Club Cesky Fousek – Böhmisch Rauhbart e.V. gevierd, en we waren uitgenodigd om deze dag mee te komen vieren. Er werd tevens een Zuchtschau gehouden. Dit is geen tentoonstelling, maar een exterieurbeoordeling bedoeld om de fokwaarde vast te stellen. Je krijgt dan een aparte beoordeling voor Formwert en Haarwert. Nova liep met haar prachtige ruime drag braaf haar rondjes en liet zich vrolijk door de keurmeester bekijken. Er kwam een mooie beoordeling uit: Formwert: Vorzuglich/Haarwert: Vorzuglich en een 4e plaats. Het was een leuke dag en we zijn moe maar voldaan weer teruggereden naar Nederland.

6 juni 2024

Dana (Dasha) still going strong!

Ik kan uiteraard allemaal highlights gaan delen, maar is het niet mooi om eens te laten zien in wat voor conditie onze honden tot op hoge leeftijd nog zijn? Uiteraard heb je het niet altijd voor het zeggen, maar als fokker ben ik er toch wel echt heel trots op dat de meeste van de honden uit mijn lijn nog steeds erg hoge leeftijden mogen bereiken. Het is geen uitzondering dat ze 14 jaar of ouder worden! En, laten we eerlijk zijn… Uiteindelijk is dat toch het belangrijkst? Niet al die bekers en prijzen, maar een lang en gelukkig leven samen met je hond!

Vandaag ontving ik weer een mailtje van Dasha’s eigenaar, zo leuk! Dasha is geboren op 10 januari 2010 en dus echt een dame op leeftijd. Maar dankzij haar levenslust en de fantastische zorg van haar eigenaar heeft ze nog altijd een leuke oude dag. Dat is op de foto’s ook zichtbaar! Zo aandoenlijk om te zien!

5 juni 2024

Quality time!

Soms is het niet nodig om er een heel verhaal aan te hangen, gewoon quality time met een mooie wandeling is ook waardevol. We doen het graag!

1 juni 2024

Hera jarig!

Vandaag is onze geweldige, lieve Hera jarig. Al twaalf jaar is ze mijn droom op vier pootjes, zo intens en wijs en ik hoop dat we nog een poos samen op mogen trekken. Gefeliciteerd lief dier!

20 april 2024

Het leven gaat verder

We zijn inmiddels gewend aan het feit dat Cedra er niet meer is, maar het gemis blijft. De training met Nova gaat ook door en ze werkt als een enthousiaste tierelier. Ze is echt een werkpaardje!

8 januari 2024

Dag lieve, lieve Cedra…

Mijn man en ik zeiden altijd tegen elkaar: “Zelfs als Cedra niet oud zou mogen worden, dan weten we dat ze altijd voor twee heeft geleefd…” Maar Cedra werd wel oud, heel erg oud zelfs, en voor een jachthond die altijd zo keihard heeft gewerkt echt uitzonderlijk oud.

Ze was altijd zo blij en levenslustig dat ik bijna begon te geloven dat ze gewoon een lange neus zou maken naar de dood. Maar helaas was ook zij sterfelijk, net als wij allemaal.

Tot op hoge leeftijd was ze erg fit, bijna 15 jaar was ze, toen ze nog lange wandelingen in de bergen met ons maakte. We hadden er uiteraard nog dolgraag vele jaren aan vast willen knopen, Cedra ook, maar haar oude hartje begon haar de laatste weken in de steek te laten. De laatste paar maanden werd ze wel steeds iets minder, maar in de laatste paar weken zag ik dat haar conditie snel achteruit ging. Haar eens zo krachtige hart begon haar in de steek te laten. Haar wereld werd steeds kleiner, er kwamen steeds meer ongemakken bij en vandaag was daar het omslagpunt. Dit wilden we niet meer voor haar en we hebben haar moeten laten gaan.

Ik ben heel dankbaar dat Cedra en ik zo ontzettend lang samen mochten zijn, en de vele herinneringen aan al onze avonturen zal ik koesteren.

Samen lachen in het gras, want lachen kon ze als de beste!