Nieuws 2019

12 mei 2019

Hera’s pups zijn geboren!

H-nest 1

Op moederdag besloten de pups dat het maar eens moest gebeuren, en daar waren ze…
Zeven krachtige puppies, drie reutjes en vier teefjes die meteen zijn gaan drinken. Hera is een ontzettend goede, zorgzame en relaxte moeder, de komende maanden blijft de TV uit.
Er zijn nog twee teefjes beschikbaar voor serieuze (voor)jagers. Meer info: KLIK

4 mei 2019

De laatste loodjes voor Hera…

Hera 7,5 wk

Met nog een anderhalve week te gaan is Hera flink in gewicht toegenomen. Ze heeft een aardig buikje en ze eet als een bootwerker. Gelukkig is het momenteel niet zo heel erg warm, dus de lange wandelingen kan ze prima hebben. De muizenjacht gaat gewoon door, drachtig of niet.
Volgende week wordt het kraamkamertje voor haar in gereedheid gebracht en dan is het verder wachten op de pups. We kijken er naar uit!

23 april 2019

Dag lieve Tara 2005-2019

TaraHoofdTaraADVoet

Vandaag hebben we afscheid genomen van onze lieve, mooie, bijzondere stammoeder Tara.
Ze had een heel gevoelig en zacht karakter, dat maakte trainen met Tara niet eenvoudig, maar wel heel dankbaar. Ze werd een fantastische werkhond, zowel op de wedstrijden als in de praktijk. Ze kreeg twee nestjes en dat zijn stuk voor stuk mooie en goede gebruikshonden geworden. Meerdere keren werden nakomelingen van Tara clubkampioen en stuk voor stuk werden zij geprezen om hun kwaliteiten in de jachtpraktijk. We zijn verdrietig dat Tara’s lijfje eerder opgaf dan haar kopje had gewild, maar we zijn dankbaar voor de tijd die we samen hebben gehad en we zullen haar verschrikkelijk missen. Ze leeft echter voort in haar vele nakomelingen en in onze harten.

Lieve, lieve Tara, waar je nu ook bent, ik hoop dat het bij Moustache is en dat je op krachtige, sterke pootjes doet wat je het liefste deed en waar je zo goed in was. Dag lieve Poppedijn, dankjewel dat je mijn hondje was.

 

9 april 2019

Pups op komst!

Kloppende hartjes op de echo!

Kloppende hartjes op de echo!

Vandaag heb ik een echo laten maken, en die liet zien dat Hera drachtig is!
Mijn dierenarts waagt zich nooit aan aantallen, maar telt van “1, 2, 3 of veel…” en hij telde er “veel”, ik ga dus uit van het gemiddelde van tussen de 6 en 8 pups. Rond 12 mei verwacht ik dus weer puppies! Er is nog wat plek op de wachtlijst, dus neem gerust contact op voor meer info.

 

14 maart 2019

Hera is gedekt

koppeling

We zijn weer terug na een bliksembezoek aan Tsjechië, waar Hera op 14 maart gedekt is door Car z Březové stráně. Nu breken er een paar spannende weken aan in afwachting op wat de echo ons zal gaan vertellen!

3 maart 2019

Cesky fousek puppies verwacht!

Era Bohemská perla

Era Bohemská perla

Car z BS1

Car z Březové stráně

Het is zover! In de komende twee weken hoop ik Hera te laten dekken door de prachtige reu Car z Březové stráně. Car is een kleinzoon van de reu Fred u Klobásné, waar ik 8 jaar geleden al een dekking van wilde, maar wat toen helaas niet gelukt is. Dit wordt Hera’s laatste nestje en ik ben voornemens om hier zelf ook weer een pup van aan te houden.

Er is nog plek op de wachtlijst!