Nieuws 2019

10 september 2019

Hexa gepromoveerd tot kantoorhond

Hexa4mnd (3)

Wie slijmt, die blijft. Vanmiddag is Hexa gepromoveerd van tijdelijke kantoormuppet tot kantoorhond. Haar aanwezigheid wordt gezellig gevonden, dus vooralsnog wordt ze maar gewoon geen thuisblijfhond, hebben Cedra en Hera tenminste ook gewoon rust zonder de kleine woelwater als vrouwtje de brokjes aan het verdienen is.

Overigens hebben verscheidene onderzoeken aangetoond dat de aanwezigheid van een hond op je werkplek voordelen biedt:

Dat een dier stressverminderend werkt, beaamt Marie-José Enders, bijzonder hoogleraar antrozoölogie aan de Open Universiteit in Heerlen. ‘Het kijken naar een hond verzet de gedachten en geeft een prettig gevoel,’ zegt ze. Ze wijst op een grootschalig wetenschappelijk onderzoek uit 2017 naar honden op de werkvloer. Enders: ‘De resultaten waren overwegend positief.’

Bron

10 september 2019

Hera behaalt nette MAP-B in Haaften

Hera is echt een ontzettend fijne hond om mee te werken en op de gezellige MAP van de 5 continentalen in de Crobsche Waard in Haaften hebben we vandaag lekker gewerkt. Het resultaat was een nette MAP-B van 500 punten, goed voor een nipte 4e plaats. Voor een hond die vooral aan het moederen is geweest voorafgaand aan het wedstrijdseizoen een heel nette score!

8 september 2019

Hexa begint op een hondje te lijken

Hexa4mnd (1)

Een snelle telefoonfoto, want Hexa weigert om te poseren

Hexa4mnd (2)

Mijn mooie meiden bij elkaar

Hexa4mnd (3)

Hexa aan de voeten van mijn baas

Hexamandje (1)

De slaap der onschuldigen…

Hexamandje (2)

Oh nee, toch niet

Hexamandje (3)

“Ja wat?”

Hexa wordt een mooi hondje, het puppigste is er wel een beetje vanaf, maar slungelig is ze ook nog niet. Eigenlijk is ze een beetje een miniatuurtje om te zien. Haar carrière als kantoormuppet verloopt ook voorspoedig, al begint ze de laatste tijd ineens ons eigen kantoor uit te sluipen om in het andere kantoor aaitjes en aandacht te halen. Daar moet dus weer even wat aandacht aan worden besteed, want kleine hondjes in grote kantoren kunnen voor grote chaos zorgen en dat is niet helemaal de bedoeling.

7 september 2019

Hera behaalt zelfstandig MAP-B

Op de MAP in Baarn heeft Hera vandaag weer een MAP-B behaald. Zo ongeveer in haar eentje, want luisteren was er vandaag niet echt bij en dat was in de punten ook wel te zien. Het is gezien de hectische periode waarin we momenteel zitten ook niet verwonderlijk, maar erg fraai was het allemaal niet. Daarnaast vindt ze het hele spelletje van wachten-actie-wachten-actie ook niet meer zo leuk, dus na dit seizoen houden we er maar gewoon mee op. Hera heeft al lang en breed laten zien wat ze waard is tenslotte.

25 augustus 2019

Het resultaat van zwerfafval, en bedankt!

PootjeCedra (1)

Cedra was here, onmiskenbaar

PootjeCedra (2)

Ook de tafel werd al vlot gestempeld

PootjeCedra (3)

Voetzooltje van binnenuit ongeveer in tweeën gesneden

PootjeCedra (4)

En de brave meid laat het allemaal maar zo geduldig over zich heenkomen

PootjeCedra (5)

Onder narcose en geschoren een foto van de schade

PootjeCedra (6)

Op de foto niet te zien, maar de snee loopt door over de onderkant van haar voetzooltje

Vandaag was het eindelijk zover: Hetty zou worden opgehaald door haar nieuwe familie uit Engeland. We zijn met alle hondjes naar de camping gegaan waar ze kennis zou maken met haar nieuwe familie, maar omdat alle honden zo door het dolle heen waren besloten we eerst maar even ergens met alle honden te gaan lopen zodat ze lekker even uit konden razen. Dat was een feestje, totdat Cedra in een stuk glas trapte en met flink bloedende poot met spoed naar een dierenarts moest. We waren op dat moment niet thuis, maar door snel reageren van vriendin Carmen kon er direct een spoeddierenarts ter plaatse gebeld worden en anderhalve minuut later was alles geregeld. Bij de auto heb ik een noodverband aangelegd en we zijn direct doorgereden naar de dierenarts. Niet lang daarna lag Cedra onder volledige narcose op tafel om de twee helften van haar voetzooltje te laten hechten. Dure grappen, zo op zondagmiddag. En het had allemaal niet gehoeven als mensen gewoon hun zooi achter zich zouden opruimen.

9 juli 2019

Hydra aka Penseeltje, roepnaam: Hetty

Hydra BP, die Hetty genoemd wordt

Foto: Nathalie van Gastel

Dit is Hydra, die we in het nest Penseeltje noemden. Zij logeert de komende weken bij een lieve vriendin, totdat ze oud (en gevaccineerd) genoeg is om de oversteek naar de UK te maken. Ze wordt het nieuwe zusje van Bwca en Pippa en ze gaat een geweldig leven krijgen!

9 juli 2019

Het gewone leven gaat verder

Anderhalve week nadat de pups zijn uitgevlogen lijkt alles en iedereen zijn draai een beetje te hebben gevonden. Hoe ik als hardwerkende single een pup grootbreng? Ik neem Hexa voorlopig mee naar kantoor, wat wonderbaarlijk goed gaat.
Ze is geweldig braaf: loopt niet weg, zeurt niet, leidt niet af van het werk en zo lang ik maar zorg dat er binnen geen ongelukjes gebeuren is het eigenlijk business as usual, maar dan nét even iets gezelliger. Met grote dank aan mijn baas, die me hiervoor de ruimte geeft.

Hexa kantoor1

En zo zit ik dan achter mijn bureau, met een volkomen ontspannen hondje op schoot…

Hexa kantoor2

Zo lang het nog past vind ik het goed…

Hexa kantoor3

De directie…

Echt lekker zitten is er zo niet bij, maar toe maar...

Echt lekker zitten is er zo niet bij, maar toe maar…

Ze ligt eigenlijk de hele dag tevreden te chillen en regelmatig neem ik haar eventjes mee naar buiten voor een wandelingetje en doe dan wat korte oefeningetjes met haar. Ons kantoor staat op een landgoed, dus ruimte te over om los van de lijn veilig even de pootjes te kunnen strekken.

4 juli 2019

Haera BP

Haera pup

Dit schattige gezichtje is van Haera, teefje 5. Wat mij betreft met afstand het liefste hondje uit het nest. Ze wil het allemaal graag goed doen, en haar staartje gaat de hele dag heen en weer. Ze is een kwispelkontje eerste klas!

2 juli 2019

De pups zijn uitgevlogen…

Alle pups zijn inmiddels op hun, al dan niet tijdelijke, adres aangekomen. Ik ontvang allemaal positieve berichten van de nieuwe baasjes en ik ben ontzettend blij met waar de pups allemaal mogen wonen. Het was een intensieve, maar bijzondere en waardevolle periode waar ik met een blij gevoel op terug kijk. Ik wens alle nieuwe baasjes ontzettend veel geluk met hun nieuwe huisgenootjes en hoop dat ze samen een mooie toekomst tegemoet gaan!

Lieve allemaal, dank voor jullie vertrouwen! De hondjes gaan een fijn leven bij jullie krijgen.

27 juni 2019

Verjaardagsfeestje in het bos

Panbos (1)

Ik had vandaag de leukste verjaardag die ik me maar kon wensen: samen met Cedra, Hera en alle puppies naar het bos. Met de doggyride kun je de pups makkelijk een stuk het bos in brengen zonder dat het uren duurt omdat nou eenmaal ieder struikje en takje interessant is. De pups hebben genoten, en wijzelf ook. Na een tijdje merk je dat de pups moe beginnen te worden. Dan kruipen ze op schoot en vallen een voor een in slaap…

26 juni 2019

Hera, Cedra en de pups getiterd

Dierenarts titeren (2)

Hades kijkt alsof zijn pootje afgehakt gaat worden!

Dierenarts titeren (3)

Hexa vond het niet tof, die moest meerdere keren geprikt worden voordat het lukte…

Dierenarts titeren (4)

Cedra en Hera passen in een vrije behandelkamer op de pups

Het was wel een vermoeiend bezoekje, zelfs Hexa had het batterijtje leeg...

Het was wel een vermoeiend bezoekje, zelfs Hexa had het batterijtje leeg…

Ik ben de afgelopen weken vooral lekker in de weer geweest met de pups en heb daardoor minder tijd gehad om de website bij te werken. Vandaag ben ik met de hele familie naar de dierenarts geweest om een titerbepaling te laten doen. Interessant om te zien, aangezien Hera in 2014 voor het laatst gevaccineerd werd, en nog altijd over voldoende antistoffen beschikt tegen hepatitis, distemper en parvo. Haar pups bleken dankzij haar nog voldoende beschermd te zijn, en vaccineren is dus op dit moment nog niet zinvol. Over twee weken gaan we kijken hoe het er tegen die tijd voor staat.

23 juni 2019

Mijn nieuwe jachtmaatje Hexa!

Hexa 2 (2)

Hexa

Het was ontzettend moeilijk, en ik heb tot het laatste moment gewikt en gewogen, maar uiteindelijk heb ik besloten welk teefje ik zelf graag wil houden. Vanwege haar uitstraling en karakter, en omdat ze erg goed in elkaar zit heb ik voor teefje 6 gekozen. Ze is een heel intelligent hondje dat je ziet kijken, nadenken en dat plannen maakt. Ik hoop dat ik aan Hexa net zo’n fijne hond mag gaan krijgen als aan haar moeder, grootmoeder en overgrootouders!

1 juni 2019

Hera is jarig

Hindersteyn2017

Foto: Sanne van de Berg

PJP2017-3

Foto: Sanne van de Berg

Er hangen vrolijke slingers boven de werpkist: La Bella is vandaag jarig en blaast alweer 7 kaarsjes uit! Mijn prachtige, lieve, getalenteerde, onnavolgbare Hera… Dat we nog maar vele succesvolle jaren tegemoet mogen gaan!

30 mei 2019

Oogjes open

30mei6

Na alle activiteit moet er weer bijgetankt worden door middel van slapen

30mei2

Teefje 6 slaapt de slaap der onschuldigen

30mei3

Onderonsje tussen moeder en dochter

30mei4

Teefje 6 en Reutje 3

30mei5

Je kunt er naar blijven kijken!

Inmiddels zijn er 133 nageltjes geknipt, dat zal een boel krassen op Hera's buik schelen!

Inmiddels zijn er 133 nageltjes geknipt, dat zal een boel krassen op Hera’s buik schelen!

De pups ontwikkelen zich in een razend tempo, de oogjes en oortjes zijn opengegaan, je knippert heel even met je ogen en ineens zijn het minihondjes geworden die interactie aangaan en die de wereld beginnen te ontdekken. En daar -gezien de geluidjes die ze maken- ook van alles van vinden. Voor wie ineens denkt een andere moeder (eerst wit, nu zwart?) bij de pups te zien liggen: Hera is geplukt, niet ideaal in deze periode, maar haar vacht was gewoon echt plukrijp en ze legde het bijna af van de warmte, dus hebben we haar maar geplukt. Toegegeven: ze ziet er weer fantastisch uit!

12 mei 2019

Hera’s pups zijn geboren!

H-nest 1

Op moederdag besloten de pups dat het maar eens moest gebeuren, en daar waren ze…
Zeven krachtige puppies, drie reutjes en vier teefjes die meteen zijn gaan drinken. Hera is een ontzettend goede, zorgzame en relaxte moeder, de komende maanden blijft de TV uit.
Er zijn nog twee teefjes beschikbaar voor serieuze (voor)jagers. Meer info: KLIK

4 mei 2019

De laatste loodjes voor Hera…

Hera 7,5 wk

Met nog een anderhalve week te gaan is Hera flink in gewicht toegenomen. Ze heeft een aardig buikje en ze eet als een bootwerker. Gelukkig is het momenteel niet zo heel erg warm, dus de lange wandelingen kan ze prima hebben. De muizenjacht gaat gewoon door, drachtig of niet.
Volgende week wordt het kraamkamertje voor haar in gereedheid gebracht en dan is het verder wachten op de pups. We kijken er naar uit!

23 april 2019

Dag lieve Tara 2005-2019

TaraHoofdTaraADVoet

Vandaag hebben we afscheid genomen van onze lieve, mooie, bijzondere stammoeder Tara.
Ze had een heel gevoelig en zacht karakter, dat maakte trainen met Tara niet eenvoudig, maar wel heel dankbaar. Ze werd een fantastische werkhond, zowel op de wedstrijden als in de praktijk. Ze kreeg twee nestjes en dat zijn stuk voor stuk mooie en goede gebruikshonden geworden. Meerdere keren werden nakomelingen van Tara clubkampioen en stuk voor stuk werden zij geprezen om hun kwaliteiten in de jachtpraktijk. We zijn verdrietig dat Tara’s lijfje eerder opgaf dan haar kopje had gewild, maar we zijn dankbaar voor de tijd die we samen hebben gehad en we zullen haar verschrikkelijk missen. Ze leeft echter voort in haar vele nakomelingen en in onze harten.

Lieve, lieve Tara, waar je nu ook bent, ik hoop dat het bij Moustache is en dat je op krachtige, sterke pootjes doet wat je het liefste deed en waar je zo goed in was. Dag lieve Poppedijn, dankjewel dat je mijn hondje was.

 

9 april 2019

Pups op komst!

Kloppende hartjes op de echo!

Kloppende hartjes op de echo!

Vandaag heb ik een echo laten maken, en die liet zien dat Hera drachtig is!
Mijn dierenarts waagt zich nooit aan aantallen, maar telt van “1, 2, 3 of veel…” en hij telde er “veel”, ik ga dus uit van het gemiddelde van tussen de 6 en 8 pups. Rond 12 mei verwacht ik dus weer puppies! Er is nog wat plek op de wachtlijst, dus neem gerust contact op voor meer info.

 

14 maart 2019

Hera is gedekt

koppeling

We zijn weer terug na een bliksembezoek aan Tsjechië, waar Hera op 14 maart gedekt is door Car z Březové stráně. Nu breken er een paar spannende weken aan in afwachting op wat de echo ons zal gaan vertellen!

3 maart 2019

Cesky fousek puppies verwacht!

Era Bohemská perla

Era Bohemská perla

Car z BS1

Car z Březové stráně

Het is zover! In de komende twee weken hoop ik Hera te laten dekken door de prachtige reu Car z Březové stráně. Car is een kleinzoon van de reu Fred u Klobásné, waar ik 8 jaar geleden al een dekking van wilde, maar wat toen helaas niet gelukt is. Dit wordt Hera’s laatste nestje en ik ben voornemens om hier zelf ook weer een pup van aan te houden.

Er is nog plek op de wachtlijst!