Hexa 2019-2020

Hexa Bohemska perla

Hexa 2 (2)

Hexa4mnd (1)

Hexastand

Hexahaas

Hexa (24)

Geboren: 12 mei 2019
Gestorven: 29 juli 2020
V: Car z Březové stráně
M: Kamp. Era Bohemská perla (Hera) NJK ’13, CW’13, CW’17 W’14, W’15, W’17, WW’18, W’18
F: Mevr. A.T.W. van den Berg

Hexa was de dochter van mijn prachtige teef Era Bohemská perla (Hera). Voor mij een bijzonder hondje omdat ze uit een nestje kwam waarvan ik als hardwerkende single niet meer had durven hopen dat ik het zou kunnen fokken. Dankzij de hulp van lieve vrienden werd het toch mogelijk gemaakt en daar was Hexa dan! Ik hoopte dat zij net zo’n geweldige hond mocht worden als haar moeder Hera, grootmoeder Cedra en overgrootouders Tara en Moustache. Op Hexa’s stamboom staan ze allevier vermeld, de fouseks die ik heb (gehad) en waarmee ik zoveel beleefd heb.

Helaas is Hexa door een ongeluk op de veel te jonge leeftijd van 15 maanden overleden. Ze was een aanhankelijk en ontzettend gevoelig hondje. Voor haar training trok ik tijd en geduld uit de kast, ik trainde haar dus in een heel rustig tempo en dat was ook prima. Ze apporteerde van nature heel graag, en ik hoopte een fijne werkhond aan haar te krijgen. Naast haar toekomstige taak als praktijkjachthond was Hexa ook fulltime kantoorhond. Ze hield mijn baas en mij gezelschap op kantoor en als daar CACIT voor konden worden verdiend, dan had ze er daar al eentje voor mogen ontvangen. Tot we definitief besloten vanuit huis te blijven werken hing in ons kantoor dan ook nog altijd een foto met haar lieve gezichtje. Voor altijd onze “Employee of the month”.

Hexa (12)

Kantoormandje

In haar kantoormandje, eigenlijk te klein geworden, maar ze lag er nog zo graag in…

Ze stond letterlijk te te trappelen op de drempel van een mooie toekomst met veel avonturen. Een toekomst die ons niet gegund was, een traumatische en onverteerbare manier om je hond te verliezen.

Hoewel ze niet oud mocht worden heeft ze een rijk leven gehad: ze was altijd bij mij, mocht haar eerste jachtdagen nog beleven, heeft veel mensen vrolijk gemaakt en mijn leven op een ontzettend leuke, lieve manier verrijkt. Ik zal haar net als mijn andere honden nooit vergeten.

Hexa (18)

Hexa zoals ze was: altijd blij, enthousiast en in voor actie

Hexa (17)

Haar eerste warme apport van een duif, en ze vond het prachtig!