Nieuws 2011

12 december 2011
Don Bohemská perla behaalt CAC-CACIB in Wijchen

Vandaag was Ikar (Don Bohemská perla) ingeschreven op de knusse kerstshow in Wijchen. In de gebruikshondenklasse behaalde Ikar 1 Uitmuntend, CAC-CACIB. Daarmee werd Ikar automatisch ook Beste Reu. Een mooi resultaat, gefeliciteerd!

26 november 2011

Een superjachtdag met Tara

BiesboschTara1

BiesboschTara3

Na thuiskomst waren we er vandaag alweer bijtijds uit om mee te gaan jagen. Omdat Cedra de laatste keer was meegeweest nam ik vandaag Tara weer mee, en zij heeft weer laten zien wat een geweldige jachthond zij is. De dag begon met een drift in een griend, ondanks de vele brandnetels heeft Tara de griend zorgvuldig uitgeplozen. De aanwezige reeën heeft zij netjes met rust gelaten, maar de vos die ze tegenkwam had minder geluk. Wat later op de dag hebben we over de kluiten gelopen waar Tara een paar pittige apporten heeft uitgevoerd. Op de droge kluiten was het zwaar lopen, ook voor de honden. In sommige gevallen had Tara het zichzelf makkelijker kunnen maken door het apport bij een van de postgeweren af te geven, maar dat zal ze nooit doen. Dapper heeft ze dus alles braaf bij mij gebracht. Toen aan het eind van de dag nog een paar ganzen werden geschoten, heeft Tara ook deze keurig voor ons uit het water gehaald. Eenmaal thuis is ze op de bank gekropen en heeft daarna ook geen oog meer open gedaan Harry, bedankt dat we er ook ditmaal weer bij mochten zijn!

25 november 2011

Met Moustache naar de Ardennen

ArdennenMous1

ArdennenMous2

ArdennenMous3

Onze lieve Moustache wordt eind van het jaar 10 jaar, en hij is aktief met pensioen. Aangezien we door het leegblijven van Cedra ineens met een gat in de planning zaten, besloot ik samen met mijn vader en Moustache een midweekje naar de Ardennen te gaan, om lekker te wandelen. In februari hadden we dit ook al eens gedaan, en dat is ons toen bijzonder goed bevallen. De weergoden waren ons duidelijk goed gezind, want we reden met mist uit Nederland weg, en toen we in Wallonië aankwamen was het mild en zonnig! In een relaxt tempo hebben we van maandag tot en met vrijdag een dagelijkse wandeling gemaakt van tussen de 10 en 15 kilometer. Helemaal opgefrist zijn we alledrie weer thuisgekomen, en hebben besloten om dit snel weer te doen.

27 oktober 2011

Een mooie jachtdag voor Cedra

Biesbosch2011-1

Biesbosch2011-2

Het was een aangenaam vooruitzicht om Cedra weer mee te kunnen nemen op jacht. Net als vorig jaar kregen we een uitnodiging van Jos, en die namen we graag aan. Anders dan vorig jaar was het vandaag de hele dag droog en zonnig. Cedra had er zin in, heeft weer goed haar best gedaan, en mooie apporten verricht. Jos, bedankt dat we er weer bij mochten zijn!

25 oktober 2011

Helaas…

 

De echo van vandaag bracht helaas niet het nieuws waar wij allemaal zo op hoopten. Cedra is niet drachtig, en al die inspanningen van het afgelopen jaar, en alle moeite, kilometers, tijd en energie die er in zitten zijn voor dit moment voor niks geweest. We zullen het moeten accepteren, en het volgend voorjaar opnieuw proberen. Cedra zal dus volgend voorjaar opnieuw gedekt worden, en hopelijk zal dat wel succesvol zijn.

21 oktober 2011

Roadtrip door Frankrijk met Cedra

CedraFrankrijk1

Vorige week donderdag kregen we een onverwacht telefoontje. Een internationaal veterinair farmaceutisch bedrijf was met spoed op zoek naar een jachthond om in hun nieuwe campagne te figureren. Ik was verbaasd over het telefoontje, aangezien ik me nooit ergens met de honden aangemeld voor dit soort dingen, maar viavia was de fotostudio aan mijn gegevens gekomen. Het was allemaal erg kort dag, maar of Cedra en ik een week vrij konden maken om voor de fotoshoot* mee te gaan naar Frankrijk. Met enige stress is het gelukt om vrij te krijgen, en zo stapten Cedra en ik maandag 17 oktober met een tienkoppig team in de touringcar die ons naar Frankrijk zou brengen. Behalve Cedra was ook Nina de Airedale terrier mee, die net als Cedra model zou staan in de campagne.Het was een vermoeiende, intensieve, maar bovenal ontzettend leuke week. Mark, Anny, Sascha, Tony, Roel, Alex, Barbera, José, en uiteraard Peter ook: bedankt voor jullie gezelschap!

CedraFrankrijk2

Cedra op het Frans balkon in ons elegante hotel in Bourg-en-Bresse

CedraFrankrijk3

Nina en Cedra onder een stokoude Atlasceder in St. Etienne

CedraFrankrijk5

Cedra in de korenbloemen in het Parc Regional du Pilat

CedraFrankrijk6

Cedra in in het Parc Regional du Pilat

29 september 2011

Moustache staat in het maandblad ‘Onze Hond’

MoustacheOnzeHond

Een veteraan als Moustache loopt uiteraard geen wedstrijden meer, en staat om die reden niet meer in de spotlights. Daarom is het dubbel zo leuk om hem zoals vandaag ineens tegen te komen in het maandblad ‘Onze Hond’. In het maandelijks terugkomende artikel Kynologische Kennis werden ditmaal de continentale staande honden van het griffontype besproken. Bij de informatie over de Cesky fousek is deze foto van Moustache gebruikt ter illustratie.

28 september 2011

Don Bohemská perla behaalt veldwerkkwalificatie

Vandaag heeft Ikar (Don Bohemská perla) samen met zijn baas in Steenbergen een veldwedstrijd gelopen. Ikar had een fraaie, en ruime loop in de bieten, en wist de fazant goed vast te zetten. De loop en het voorstaan zijn beloond met een 2e plaats en de kwalificatie Zeer Goed. Tonny en Ikar, hartelijk gefeliciteerd!!! We zijn trots op jullie knappe prestatie!

23 september 2011

Cedra is gedekt

CedraBP2Borek

Het liep in Tsjechië allemaal iets anders dan gepland, aangezien een dekking met de reu van onze 1e keus niet lukte. Daarom zijn we uitgeweken naar de levende legende Borek z Duškova dvora, die tevens de vader is van ons D-nest. (Gerda z Těšínovských buků x Borek z Duškova dvora) De honden uit dit nest hebben heel prettige karakters, en werken erg goed. Cedra en Borek zijn prachtige, rastypische honden, met een uitmuntende vacht. Beide honden zijn gek op water, hebben veel jachtpassie, en een eerlijk, sociaal en stabiel karakter. Uiteraard zijn alletwee de honden bejaagd. Als alles loopt zoals wij hopen, verwachten we rond 25 november weer pups. Voor meer info klik hier

3 september 2011

Tara behaalt weer een fraaie B in Lunteren

 

Het wordt een beetje saai onderhand, maar op de schitterende KNJV-proef in Lunteren van vandaag heeft Tara wederom een B-diploma met 76 punten behaald. Tara was werkelijk in topvorm, en we gingen dan ook op voor A. Ze had er zin in, en had grote haast om het veld op te lopen. Het dirigeren ging eigenlijk erg goed, maar de stand van de wind maakte het moeilijk om Tara exact bij het zitpunt te krijgen. Ze liet zich te ver op de wind afzakken. Ik had er teveel commando’s voor nodig, en dus gingen de boekjes omhoog helaas… Desondanks was ik erg blij met het verloop van de dag, en was vooral erg trots op Tara. Ze kán het, en lukt het nu niet, dan toch zeker een andere keer!

2 september 2011

Cedra behaalt 1U en res. CAC-res. CACIB op Eurodogshow

 

Er waren 7 Cesky fouseks ingeschreven voor de Eurodogshow in Leeuwarden, en allemaal van hoge kwaliteit! Cedra haalde 1 uitmuntend in de gebruikshondenklasse, en werd tijdens het bepalen van de beste teef 2e, waarmee zij het res.CAC-res.CACIB kreeg.

20 augustus 2011

Cedar 1e prijs op KNJV-proef Sterkenburg

Terwijl Tara en ik op de ganzen wachtten, nam Cedar met zijn baas deel aan de KNJV-proef op Sterkenburg. Door de oplopende temperatuur en het lange wachten was  halverwege de dag de fut er bij hond en baas een beetje uit, waardoor het verloren apport helaas verloren bleef. Een perfect C-diploma bleef er over, en zo mocht Cedar net als de week daarvoor op het ereschavot plaatsnemen. Cedar won de 1e prijs in de C, met 50 punten. Aangezien er niet meer punten te behalen zijn in de C, kunnen we eigenlijk alleen maar weer hartstikke trots op ze zijn.
Jongens, nogmaals: jullie zijn een superteam geworden. Gefeliciteerd!!!

20 augustus 2011

Een ochtend schadebestrijding voor Tara

TaraSchade1

TaraSchade2

De ochtend na Lage Mierde begon alweer vroeg: de wekker liep om 04.00 uur af, want we gingen mee schade bestrijden, ganzen en kraaien. In het donker werden de lokkers uitgezet, we stelden ons allemaal verdekt op, en daarna was het wachten op de dingen die gingen komen.
Het is allemachtig prachtig om op een stil polderweggetje te mogen aanschouwen hoe het langzaam ochtend wordt, en wat er allemaal in de weilanden om je heen gebeurt. Er kwam een haas het weiland uit, om vlak voor ons langs op het weggetje te scharrelen. Trillend, maar zonder een geluid te maken zat Tara het haas met ogen op steeltjes te volgen. Tara heeft een paar mooie (dirigeer)apporten kunnen doen, waaronder gans, kraai en lokker. Ze schakelde moeiteloos van de koudwildapporten van de dag ervoor, naar de warme praktijkapporten. Na afloop was er een samenkomst van de complete WBE, waar we tot onze grote vreugde een paar oude bekenden tegenkwamen, met wie uiteraard weer eens bijgepraat zijn. Het was een vol, druk en vermoeiend, maar geweldig weekend!

19 augustus 2011

Andermaal superpunten voor Tara op de KNJV-proef


Tijdens de KNJV-proef in Lage Mierde heeft Tara net als vorige week 76 punten gelopen. Ze werkt betrouwbaar en stabiel, ze is echt een geweldig fijne hond om mee te werken! Helaas zijn we ook ditmaal niet door het dirigeren heengekomen, Tara was duidelijk moe, en was niet meer vooruit te krijgen. Ze heeft heel erg goed gewerkt, en zo kijk ik toch tevreden terug op deze dag!

13 augustus 2011

Superpunten voor Tara en zoon Cedar op KNJV-proef

 

Tijdens de KNJV-proef in Tull en ’t Waal hebben zowel Tara als haar zoon Cedar Bohemská perla een schitterend resultaat behaald. Met het voornemen om met Tara op te gaan voor A, kwamen wij niet meer in aanmerking voor een prijs in de B-klasse. Halverwege de dag besloot ik echter om vandaag niet op te gaan voor A, en genoegen te nemen met een prachtig B-diploma, met 76 punten. Cedar deed alleen mee voor de B-onderdelen, en bleek aan het eind van de dag met 76 punten exact hetzelfde aantal te hebben behaald als zijn moeder! Hiermee heeft Cedar met zijn baas een meer dan verdiende 1e prijs in de B behaald. Wij willen Cedar en zijn baas hiermee van harte feliciteren! We zijn ontzettend trots op jullie, en het is fantastisch om te zien hoe jullie in de afgelopen drie jaar uitgegroeid zijn tot een superteam!!!

6 augustus 2011

Tara zet haar beste pootje voor in Vriezenveen

 

Tijdens de KNJV-proef in Vriezenveen heeft Tara weer goed haar best gedaan. Helaas zat een A-diploma er niet in, de verleiding van het markeerapport eerder die dag was Tara toch teveel, en ze wilde alleen maar naar de plek waarvan zij dacht dat er wat te halen viel. Desondanks zijn we tevreden met de behaalde resultaten, we hebben samen weer een nette B gehaald.

15 juni 2011

De aanstaande vader van Cedra’s pups is bekend!

 

Vandaag zijn we thuis gekomen na een week Tsjechië. We hebben de kampioensclubmatch van de Tsjechische rasvereniging bezocht, waar we veel gezien hebben, en nieuwe contacten hebben gelegd. Wij waren in Tsjechië om een definitieve keus te maken van welke reu wij een dekking voor Cedra wilden. Dit is gelukt, en de keus is gevallen op Fred u Klobásné.
Meer info over deze combinatie vindt u op de pagina  ‘pups verwacht’.

Fred1
Fred2

19 mei 2011
Dar heeft een nieuwe baas gevonden

 

Vandaag is Dar naar zijn nieuwe, en hopelijk definitieve huis gegaan. Wij wensen Dar en zijn nieuwe baas heel veel goede jaren samen, en hopen nog veel mooie verhalen te mogen horen!

8 mei 2011
Dar Bohemská perla zoekt een nieuwe baas
DarBPHerpl.1
DarBPHerpl.2

In verband met onvoorziene omstandigheden in de privésfeer van de eigenaar, zoeken wij een nieuwe baas voor Dar, een ceskyfousekreu van 16 maanden. Dar is een heel fijne, sociale en gehoorzame hond, en gewend aan (kleine) kinderen en andere dieren Hij werkt op dit moment op C-niveau, heeft zeer veel jachtpassie, en neemt mooi ruim veld. Dar is een baasgerichte hond, die graag met en voor de baas wil werken, een nieuwe baas hoeft dus enkel de gevolgde training maar weer op te pakken.Voor meer informatie: KLIK HIER
24 februari 2011
Dekking van Cedra uitgesteld tot najaar 2011


Begin februari zijn wij naar Tsjechië geweest om definitief te besluiten door welke reu Cedra gedekt zou gaan worden. Helaas voldeden de reuen niet aan onze verwachtingen, en we besloten om verder te kijken naar geschiktere kandidaten. De dag na thuiskomst is Cedra echter onverwachts en veel te vroeg loops geworden.
Hierdoor werden we enorm onder druk gezet om in korte tijd een beslissing te nemen. Fokken moet doordacht gebeuren, en wij willen voor 100% achter onze keuze kunnen staan. Met spijt hebben wij daarom de beslissing genomen om nog een loopsheid te wachten. In de komende maanden zullen wij dus actief op zoek gaan naar andere geschikte reuen.

20 februari 2011

Cedra op de Hond van het Jaarshow 2010

Cedra HvhJ10

Omdat Cedra in 2010 de kampioensclubmatch van de Cesky Fousek Vereniging won, mocht zij acte de presence geven op de Hond van het Jaarshow. Cedra was pas de 2e fousek in de geschiedenis van deze show die hiervoor uitgenodigd werd! Anders dan bij een gewone hondenshow moeten de honden over een catwalk lopen. De eigenaars werden verzocht om “vanwege het feestelijke karakter van deze show, gepast gekleed te gaan”. Ook ik heb me dus in een nette outfit gehesen, en hoewel we niet bij de selectie zaten, en vrij snel weer het podium af mochten, zijn we niet ontevreden. Het lopen ging nog best aardig op de hakken, we zijn niet van de catwalk afgevallen, Cedra heeft keurig gelopen, en daarnaast mijn nette outfit heel en schoon gehouden. We vonden het een leuke ervaring, maar we waren blij om thuis weer in de gewone kleren te
stappen en lekker een lange boswandeling te maken.

5 februari 2011
Cedra 3e van rasgroep 7 in Eindhoven
CedraEindhoven1
CedraEindhoven2
Op de eerste internationale hondententoonstelling van 2011 heeft Cedra haar laatste
benodigde CAC-CACIB behaald, en krijgt hiermee de titel Internationaal Kampioen. Aangezien er geen andere Cesky fouseks ingeschreven waren, werd Cedra beste van het ras. Aan het eind van de dag moesten we dus nog een keer in de erering verschijnen om tegen de andere honden uit rasgroep 7 te lopen. Het gebeurt zelden tot nooit dat een Cesky fousek op het ereschavot mag plaatsnemen, maar gisteren was daarop een uitzondering: Cedra werd gekozen als 3e Best In Group van rasgroep 7! Het kwam als een complete verrassing, en aangezien Cedra waarschijnlijk niet meer op shows uitgebracht zal worden, was dit een prachtige afsluiting van haar showcarriere! Met deze plaatsing heeft Cedra opnieuw een uitnodiging gekregen voor deelname aan de Hond van het Jaarshow 2011. Zij is de eerste Cesky fousek ooit die twee keer is uitgenodigd voor deze show!
22 januari 2011
Cedra in haar element: Op zoek naar fazanten
Rhoon2
Afgelopen week kreeg ik een mailtje, of we nog een middagje mee wilden om te kijken of er nog
fazanthanen waren.  Dat laten we ons natuurlijk niet tweemaal zeggen! Omdat Tara vorige week nog mee was geweest op de eenden, was Cedra vandaag aan de beurt. Er waren nog een hoop ruige hoekjes waar fazanten graag willen zitten. Cedra weet natuurlijk ook wel waar ze fazanten kan vinden, en op een paar na heeft ze ze allemaal gevonden. Alle fazanten die ze vond heeft ze perfect en muurvast voorgestaan. Het merendeel kwam onbeschoten weg, maar de eerste haan die er geschoten werd, is door Cedra ogenblikkelijk binnen gebracht. Ze is een echte allrounder, dat heeft ze wel weer laten zien. Lucien bedankt voor de uitnodiging, we hebben een superdag gehad!