Nieuws 2013

28 december 2013
Moustaches twaalfde verjaardag
Moustache12

Foto: J. Kempes Inzetfoto: J. Koolen

Vandaag is onze allerliefste, bovenstebeste, brave, trouwe Moustache alweer twaalf jaar geworden. Van harte brave jongen, op de volgende verjaardagen!

15 december 2013

Cedra voor de vierde maal Winster
CedraWinster

Foto: N. Adema

Op de Winnertentoonstelling in Amsterdam heeft Cedra vandaag voor de vierde maal de titel van Beste Teef, en dus Winster gewonnen. Ze is en blijft een mooi meisje, en ook dit jaar wist ze vanuit de Gebruikshondenklasse moeiteloos de titel te pakken. Het was een drukke, maar gezellige dag waarop we weer veel bekenden hebben gezien en gesproken.

30 november 2013

De laatste jachtdag van 2013
Belgie301113A

Tara en Hera (L)

Belgie301113B

Uitzicht over het Waalse landschap

Vandaag was voor ons de laatste jachtdag van 2013, en wat was het een geweldige dag! Mooi en mild weer, ideaal voor de honden om te werken, en voor ons allemaal comfortabel. Ik had Tara en Hera meegenomen, en die hadden een pittige dag! Vandaag zouden de hazen onbeschoten blijven, en alsof ze het wisten: nooit eerder zagen we zó veel hazen! We hebben heel erg veel gelopen, en ondanks dat het een fysiek een uitzonderlijk zware dag was hebben we er allemaal van genoten! Een mooie afsluiter voor 2013.

23 november 2013

Memorabele jachtdag voor Hera
HeraHaasBies

Trotse kleine Hera met ‘haar’ haas…

Hera was vandaag voor het eerst helemaal alleen met mij op jacht. Ze weet na de intensieve jachtdagen in België wel wat de bedoeling is, dus in deze kleine en gezellige Nederlandse jacht mocht ze het helemaal op eigen kracht doen. Ze deed het uitstekend, liet zich goed aansturen en stond een aantal keren prachtig voor. Na de lunch had ze een mijlpaal: ze moest een aangeschoten haas apporteren. Zonder aarzeling pakte ze het haas op om het bij me te brengen. Het is zo prachtig om te zien hoe zo’n jonge en onervaren hond dan vol trots met zo’n zwaar apport naar je toe komt. Die trotse blik in de ogen… Priceless! We hebben ontzettend veel wild gezien, waarvan het overgrote deel onbeschoten bleef, maar aan het eind van de dag lag er een mooi tableau met zelfs twee vossen! Kortom: een buitengewoon geslaagde dag! Harry, hartstikke bedankt dat we er ook dit jaar weer bij mochten zijn!

17 november 2013

Jagen in Wallonië
Belgie 171113

Cedra

Belgie 171113-2

Hera

Belgie 171113-3

Cedra (L) en Hera, samen voorstaand op fazanthaan

Hera wordt met iedere jachtdag weer wijzer, elke keer zie je haar groeien. In het begin van het seizoen was ze nog afwachtend en voorzichtig, en ze keek nog heel veel naar de andere honden en hoe zij het deden. Inmiddels weet ze hoe het allemaal moet en ze wordt steeds zelfbewuster. Ze staat vlekkeloos voor, en gaat steeds zelfstandiger werken. Ze is een erg fijn praktijkhondje aan het worden!

3 november 2013

Dar, Esta en Emir op de Jachtaanlegtest
JAT13Duuk

Emir Bohemská perla (Duuk)

JAT13-1

Dreigende lucht boven Lochem!

JAT13-2

Dreigende lucht boven Lochem!

JAT13-3

Dreigende lucht boven Lochem!

JAT13-4

Dreigende lucht boven Lochem!

JAT13Duuk2

Esta Bohemská perla (Vlasta)

Vandaag was er een Jachtaanlegtest (JAT) van de Cesky Fousek Vereniging in Lochem. Er was een grote opkomst van maar liefst 21 jonge honden. Dar (Iwan), Esta (Vlasta) en Emir (Duuk) Bohemská perla waren ook ingeschreven. Voor Iwan en Vlasta was het de eerste keer, Duuk ging voor de herkansing. De dag begon zonnig maar met een sterke en koude wind, en na de lunch begon de lucht angstig donker te worden en kwam in de verte onweer opzetten. De weergoden hadden het echter goed met ons voor, want al die heftige buien trokken precies langs ons heen. Van de 21 ingeschreven honden zijn er uiteindelijk 18 geslaagd, waaronder Iwan, Vlasta en Duuk. Met name op het onderdeel veldwerk lieten zij mooi werk zien, mooie ruime slagen, mooie hoge kophouding en het wild werd van zeer grote afstand verwaaid. Tara en Cedra hebben dat dus duidelijk goed doorgegeven bij hun nakomelingen! Wij zijn hartstikke trots op ‘onze’ honden en hun eigenaars, en we zijn daarnaast erg trots te kunnen melden dat van ons laatste nest 5 van de 6 honden hun werkaanleg hebben bewezen!

2 november 2013

Tara in haar nopjes in het Waalse jachtveld

 

Belgie21113B
In alle vroegte werden we opgehaald om te gaan jagen. Vandaag mocht Tara weer mee, en die heeft zich samen met de andere honden weer heel nuttig gemaakt. In de ochtend stond ze in de mosterd ineens voor, op wat later een velduil bleek te zijn, ze had een mooi apport van een haas, en in de ‘vossenbosjes’ heeft ze enthousiast met ons mee gedreven. Tara kan op commando blaffen en gillen, en als we dan herrie makend door een bosje moeten, dan laat Tara goed van zich horen. Het is altijd reuzeleuk om dat zo samen met haar te doen, en het eindigt met vossen op het tableau, en anders wel met de slappe lach.

 

20 oktober 2013

Hera maakt indruk in het jachtveld
Belgie 201013

Hera (L) en Cedra (R) voorstaand op een groepje fazanten…

Belgie 201013-2

 

Belgie 201013-3

Samesz en Hera voorstaand op een fazant…

Belgie 201013-4
Vandaag zijn Hera en Cedra weer samen mee op jacht geweest, en je ziet Hera iedere keer groeien in haar werk. Ze is nog steeds ontzettend braaf, maar ze apporteert keurig, en weet goed samen te werken. Niet alleen met Cedra en mij, maar ook met de andere honden. Al meerdere keren wist zij de fazanten op de plek te houden, en ze staat betrouwbaar voor. Unanieme tevredenheid over haar werk dus, en Hera heeft alles in zich om een pefecte praktijkhond te worden!

 

7 oktober 2013

Moustache glansrijk door de APK

MoustacheHoofd

Afgelopen vrijdag zijn we met Moustache bij de dierenarts geweest voor een seniorencheck. Eind van het jaar wordt hij alweer twaalf, en we wilden graag weten of alles in orde is, of dat er misschien hier en daar wat ondersteuning nodig is. Hart en longen waren prima, en de dierenarts voelde ook nergens abnormaliteiten. Vanmiddag belde hij met de uitslag van het bloedonderzoek, en daaruit bleek dat nier- en leverfunctie dik in orde waren. De dierenarts complimenteerde ons nog met de fantastische conditie waarin Moustache was. We kunnen er dus vanuit gaan dat onze lieve Moustache nog wel een poosje mee kan! En we zijn er hartstikke blij mee!

6 oktober 2013

Cedra en Hera samen op jacht
Belgie 61013

Cedra (L) en Hera samen voorstaand

Belgie 61013-2

Cedra voorstaand op een fazanthen

Belgie 61013-4

Kyra, Hera en Cedra gedrieën voorstaand

Het moest er maar eens van komen, Cedra en Hera samen mee op jacht. In alle vroegte stapten Josien en draadhaar Keet bij me in, en gingen we op weg naar Wallonië. Cedra is onze beste hond, en daarmee ook gelijk het beste voorbeeld voor Hera om het van te kunnen leren. En het ging hartstikke goed! Hera loopt steeds makkelijker en ruimer, en ze laat zich uitstekend aansturen indien nodig. ’s Morgens maakte zij een mooi punt op een patrijs en tijdens de laatste drift wist zij ver links van mij een fazanthen vast te zetten. De drift liep verder, en het duurde even voordat werd opgemerkt dat Hera nog stond en achterbleef. Omdat Hera zo ver bij mij vandaan was heeft een andere voorjager haar bediend, waarna zij de hen uitstootte. Daarop werd de hen geschoten, en even later kwam Cedra deze brengen. Wat een mooie, gezellige dag, en wat hebben alle honden geweldig goed gewerkt!
21 september 2013
Eerste echte jachtdag voor Hera
Belgie21913-2

Even uitblazen tussen de aardappels…

Belgie21913

“Kunnen we weer verder baas?”

Vandaag is Hera voor het eerst mee geweest naar Wallonië voor een jachtdag op patrijs. Van te voren had ik me voorgenomen om Hera zoveel mogelijk zelf te laten ontdekken, en dat betekent dat je letterlijk en figuurlijk moet loslaten. In de bieten of aardappels is dat geen probleem, maar om een blok maïs uit te drijven en daar een jonge hond in los te laten… Hera deed het super! Ze keek naar wat de andere honden deden, en hield vooral Tara goed in de gaten. Ze snapte goed hoe ze ons in de maïs moet volgen, en liet zich uitstekend door mij aansturen. Een paar maal heeft ze mooi voorgestaan op een groepje patrijzen, en ze heeft zonder aarzeling een modelapport van een vers geschoten patrijs gedaan. Ik ben zeer tevreden over Hera’s debuut in het veld, en ik hoop dat ze dit seizoen goed zal leren jagen.

7 september 2013

De vader van Cedra’s volgende nest is bekend

HarryzSimarniku2

HarryzSimarnikuHoofd

We wilden niet eerder een aankondiging plaatsen zolang nog niet alles rond was, maar we
zijn erg blij om te kunnen melden dat wanneer alles loopt zoals wij hopen, Cedra januari 2014
gedekt zal worden door de fantastische reu Harry ze Šimárniku. We zijn erg blij met deze keuze
en hopen op rastypische en veelzijdige pups. Voor meer info: KLIK HIER

7 september 2013

Een 3e KNJV-diploma voor Hera

 

Op de gemoedelijke proef in Lunteren van vandaag heeft Hera een derde KNJV-diploma gehaald, ditmaal een bescheiden C. Het apport over water was voor een kwart van de deelnemende honden een struikelblok, en bij dat kwart zat helaas ook Hera. Op het markeren viel ze ditmaal ook uit, doordat ze zich teveel liet afleiden door de helpers. Ze heeft echter netjes gewerkt, en op een hondje van 15 maanden oud met een C-diploma en twee B’s mag je vooral heel erg trots zijn, en dat zijn we dan ook. De keurmeesters prezen Hera om de potentie die ze heeft laten zien. En zo kijken we tevreden terug op Hera’s eerste KNJV-wedstrijdseizoen.

24 augustus 2013

Tweede KNJV-B voor Hera

 

Op de prachtige KNJV-proef op Sterkenburg heeft Hera haar tweede KNJV-B gehaald. In tegenstelling tot vorige week was ze vandaag ongeconcentreerd, werkte slordig en ze had veel commando’s nodig. Het wedstrijdterrein heeft veel natuurlijke geursporen, en het feit dat ze binnenkort loops moet worden maakten maar weer eens duidelijk dat de lat met een jonge hond niet al te hoog gelegd hoeft te worden. Hoewel het een heel magere B is geworden zijn we toch erg trots dat onze Hera met haar veertien maanden twee B-diploma’s heeft behaald dit seizoen! We gaan ons de komende tijd weer richten op veldwerk en de praktijkjacht.

23 augustus 2013

KNJV-B voor Don Bohemská perla (Ikar)

 

Op de KNJV-proef in Lage Mierde heeft Ikar vandaag een mooi KNJV-B diploma met 68 punten behaald.

18 augustus 2013

Spectaculair waterwerk
HeraPlons1

Hera, hier op weg naar een apport, springt zeker vier meter ver!

HeraPlons2

Hera, hier op weg naar een apport, springt zeker vier meter ver!

HeraPlons3

Hera, hier op weg naar een apport, springt zeker vier meter ver!

HeraPlons4

Hera, hier op weg naar een apport, springt zeker vier meter ver!

 

CedraPlons1

En met Cedra gaat dat, weliswaar iets minder elegant, ongeveer net zo…

CedraPlons2

En met Cedra gaat dat, weliswaar iets minder elegant, ongeveer net zo…

CedraPlons3

En met Cedra gaat dat, weliswaar iets minder elegant, ongeveer net zo…

CedraPlons4

En met Cedra gaat dat, weliswaar iets minder elegant, ongeveer net zo…

Al onze honden zijn gek op water, en er gaat dan ook bijna geen dag voorbij zonder dat er even een nat pak gehaald wordt. Moustache, Cedra en Hera zijn helaas ‘springers’. Dat is niet zonder risico’s, maar spectaculair is het natuurlijk wel.

17 augustus 2013

Hera behaalt KNJV-B in Tull en ’t Waal

 

HeraBdipl

Hera heeft vandaag haar eerste KNJV-proef gelopen in Tull en ’t Waal. De weergoden waren ons vandaag goed gezind, want met een beetje wind en niet al te hoge temperaturen waren de weersomstandigheden uitstekend. Hera heeft een B gehaald met 69 punten. Door haar onervarenheid heeft ze hier en daar wat punten laten liggen, maar ze was vandaag de op een na jongste hond die deelnam, en voor een hond van nog geen vijftien maanden heeft ze een knappe prestatie geleverd. We zijn dan ook hartstikke trots op dit resultaat!

10 augustus 2013

Emir (Duuk) Bohemská perla op de duiven

DuukDuiven

Duuk en zijn baas hadden vandaag een ochtend kraaien en duiven. Naar volle tevredenheid zei Duuks eigenaar dat “Duuk heeft genoten van de jacht en het vele apporteerwerk dat hij uitstekend deed. En wij hebben genoten van Duuk. Met andere woorden: een ideale combinatie.”

31 juli 2013

HD-A voor Hera

 

HeraGrotePlons

De officiële HD-uitslag van Hera lag vanmiddag op de mat.
Net als onze andere honden heeft ook zij een HD-A beoordeling gekregen.

22 juli 2013

Vrolijke viespeukerij
Zwijnerij23

Foto: Jeannette Koolen

Onze honden zijn dol op water, een dag zonder nat pak is echt niet compleet. Nou zijn hier in de omgeving niet altijd waterpartijen te vinden in het bos, maar bij gebrek aan zwemwater voldoet een grote modderplas ook prima vinden Tara, Cedra en Hera. Tara en Cedra plegen languit in een plas te gaan liggen, waarbij Cedra zelfs haar hoofd onder water steekt, maar Hera spant de kroon: zij ligt als een varken in de modder te wentelen tot ze van onder tot boven nat en vies is! Tijdens een wandeling slaagde vriendin Jeannette er in om Hera’s waterpret vast te leggen.
Hera is met recht onze Modderkoningin!

14 juli 2013

Strand, kraaien en gezelligheid op Texel
Texel1

Tara kijkt even of ik ook nog wel oplet

 

Texel2

Hera apporteert vol zelfvertrouwen een warme kauw

Texel3

Tara en Hera bij het tableau

Texel4

Toeristenplaatje onder de vuurtoren van Texel

Dit weekend waren wij op Texel bij Sep (Ezar Bohemská perla) en zijn baasjes op bezoek. Zoals altijd was het hartstikke gezellig, en zaterdagochtend vroeg zijn we met Tara en Hera meegegaan op de kraaien. Voor Hera de eerste keer dat ze zoiets meemaakte. Ze deed het voorbeeldig, wachtte net als Tara rustig en zwijgend op wat komen ging, en kon daarna flink aan de bak. Hera had geen enkel probleem met de nog warme kauwen, en apporteerde ze zonder enige aarzeling. Broer Sep is uitgegroeid tot een mooie, vriendelijke kerel, en hij heeft een machtig mooi leven op Texel. Sep en zijn bazen hebben het geweldig getroffen met elkaar!

5 mei 2013

Era Bohemská perla winnaar Kampioensclubmatch 2013
HeraCW12

Vlnr: Zak voer van de sponsor, de wisseltrofee, prijs Best of Breed, prijs Beste Teef, prijs 1e plaats jeugdklasse teven.

Er waren vijf honden uit onze kennel ingeschreven voor de jaarlijkse kampioensclubmatch, en niet onverdienstelijk! Emir (Duuk) behaalde in de jeugdklasse 4U, Don (Ikar) behaalde in de gebruikshondenklasse 1U, Dana (Dasha) haalde G in de openklasse, en in de jeugdklasse eindigden Era (Hera) en Esta (Vlasta) naast elkaar met 1U en 2U. Hera behaalde daarmee haar derde Uitmuntend met 1e plaats in de jeugdklasse, en is daarmee Nederlands Jeugdkampioen geworden. Daar bleef het echter niet bij, want tot onze verrassing werd Hera verkozen tot Beste Teef, moest vervolgens tegen de beste reu lopen, en werd door de keurmeester uitgeroepen tot Beste van het Ras! Een hondje van 11 maanden dat een clubmatch wint, dat is iets om heel erg trots op te zijn, en dat zijn we dan ook. De titel van Clubwinnaar krijg je niet zomaar, en dat zowel moeder (Cedra in 2010) als dochter (Hera in 2013) allebei een keer Clubwinnaar zijn geworden is in ons ras nog niet eerder voorgekomen.

27 april 2013

Jachtaanlegtest CFVN, Era, Ezar en Eva geslaagd
JAT13Sep

Ezar Bohemská perla (Sep)

JAT13Hera

Era Bohemská perla (Hera)

JATDuuk

Emir Bohemská perla (Duuk)

JAT13Doeska

Eva Bohemská perla (Doesjka)

Tijdens de jachtaanlegtest (JAT) die de CFVN organiseerde was er een grote opkomst van maar liefst twintig jonge honden. Het weer was uitstekend: een matige wind, af en toe een zonnetje en de regen bleef uit. De omstandigheden voor het veldwerk waren hierdoor eigenlijk ideaal, en we hebben dan ook mooi hondenwerk gezien. Era (Hera), Ezar (Sep), Emir (Duuk) en Eva (Doesjka) namen deel. Hera liet tijdens het veldwerk een stabiele loop zien, en verwaaide de fazanten al van ruime afstand. Ze stak niet direct spits in, maar speelde op zeker door nog een paar kortere slagen te maken. Toen ze zeker van haar zaak was, trok ze aan en stond resoluut voor. Later die middag moest ze een korte sleep lopen, wat ze perfect deed. Ook het waterwerk leverde geen enkel probleem op. Zonder aarzeling ging ze het water in om de eend te apporteren. Verontwaardigd keek ze even later toe hoe een andere hond de eend in het water liet dobberen, en dus heb ik Hera ook die eend maar even laten ophalen.Met glans slaagde zij voor alle onderdelen, en kreeg het certificaat ‘Geslaagd’. Behalve Hera slaagden ook Sep en Doesjka, en ook zij lieten goed zien wat ze waard zijn. We zijn heel erg trots op de behaalde resultaten.

25 april 2013

Scoren na de wedstrijd

HeraReeuwijk1

Dat was de eerste fazant…

HeraReeuwijk2

…en daar waren nummer 2, 3 en 4…

HeraReeuwijk3

…een eindje verder zat nummer 5…

HeraReeuwijk4

…en nummer 6 en 7 had ze ook snel gevonden!

Het is geen best voorjaar voor de veldwedstrijden, door de lage gewassen is er voor het wild maar weinig dekking te vinden. Er vallen wel kwalificaties, maar het is voor de jeugdklasse echt allesbehalve makkelijk om tot voorstaan te komen. Hera was tijdens haar beide lopen niet onder wild gekomen, en omdat ze het voor haar zelfvertrouwen eigenlijk nog zo nodig heeft om succes te hebben, besloot ik op weg naar huis nog even met haar te gaan lopen in een gebied waarvan ik zeker wist dat ze succes zou hebben. Dat is gelukt, en achter elkaar kon ze een aantal malen tot voorstaan komen. Zo heeft ze toch mooi weer wat extra ervaring op kunnen doen!

9 april 2013

Don BP (Ikar) ontvangt veelzijdigheidsprijzen van de CFVN

 

Op de Algemene Ledenvergadering van de Cesky Fousek Vereniging Nederland
heeft Ikar (Don Bohemská perla) twee prijzen in ontvangst mogen nemen.
Dit waren de Grofwildprijs en de Bronzen haasprijs:

CLubprijsIkar

De Bronzen Haasprijs

Ikar is de tweede nakomeling van Tara met deze prijs, zijn halfzus Cedra heeft net als Tara zelf ook een exemplaar mogen ontvangen. De voorwaarden voor het mogen krijgen van deze prijzen vindt u op de website van de CFVN. Klik. Het spreekt voor zich dat wij uiterst trots zijn op Ikar en zijn baas, die hiermee de veelzijdigheid van de Cesky fousek weer eens hebben laten zien! Gefeliciteerd!

5 april 2013

Hera behaalt Eervolle Vermelding op veldwedstrijd.

 

Het viel vandaag in Oostburg echt niet mee: koud, gemene wind, en kurkdroog. Voor de honden was het daardoor allesbehalve makkelijk om wild te vinden. Toch hebben alle jeugdhonden vandaag een kans op wild gehad, zo ook Hera. Ze stond voor op een paar eenden, liep weer verder, en stond vervolgens opnieuw voor bij de prikkelbosjes onderaan de dijk. Op dat moment gingen er nog twee eenden op, er ging een buizerd weg, en al die tijd bleef Hera vast voorstaan op een fazanthen. Helaas kwam ze tijdens haar loop niet lekker in patroon, en daardoor bleef het bij een Eervolle Vermelding. Hera heeft duidelijk nog tijd nodig om ervaring op te doen, maar ze heeft wel getoond dat het er in zit. Met haar 10 maanden was Hera de jongste hond van de dag, en alles bij elkaar zijn we trots op haar.

30 maart 2013

Hera gaat als een speer
HeraSpeer1

Van puppytraining…

HeraSpeer2

Van puppytraining…

HeraSpeer3

… naar een jonge hond met modelapport!

HeraSpeer4

… naar een jonge hond met modelapport!

De apporteertraining van Hera was de afgelopen tijd op een erg laag pitje gezet. Maar omdat de KNJV-trainingen ook weer bijna gaan beginnen werd het wel hoog tijd om de draad weer op te pakken. Hera doet dit moeiteloos, en blijkt heel veel af te hebben gekeken van onze andere honden. Ze blijkt commando’s te beheersen waarvan ik me niet kan herinneren dat ik ze ooit al eens getraind heb! Ook heeft ze de afgelopen tijd met koud wild gewerkt, en ook dat gaat vrijwel moeiteloos. Hera is een eager en werklustig hondje, met dezelfde energieke werkstijl als haar moeder. Het is dan ook een fijn hondje om mee bezig te zijn, en we hebben ontzettend veel zin om weer te gaan trainen!

24 maart 2013

Hera behaalt CAC op tentoonstelling

 

vandaag was de internationale hondententoonstelling in Leiden, waar Hera in de jeugdklasse een 1e plaats met uitmuntend behaalde, ook kreeg zij het CAC en werd Best Of Breed. Hoewel ze in de erering niet op het ereschavot plaats mocht nemen, zat ze bij de eerste selectie, wat gezien haar jonge leeftijd al een behoorlijke prestatie is!

16 maart 2013

Op de ganzen, Tara doet voor hoe het moet…

Vanmorgen om 07.07 uur zaten Tara en ik met Maarten en zijn vijf maanden oude Draadhaar Joe in de polder op de ganzen te wachten. Voor Joe was het zijn vuurdoop, en hij mocht het kunstje afkijken van Tara. Het viel niet mee, de ganzen kwamen alemaal hoog over, en de stevige wind maakte het er niet makkelijker op. Tara kon één markeerapport binnenhalen, maar de overige apporten waren pittige dirigeerapporten. Het is dan best fijn als je je hond over een grotere afstand kunt sturen. Grauwe ganzen zijn erg grote vogels die bijna 20% van Tara’s gewicht zijn. Ze heeft ontzettend hard gewerkt, en kreeg daar ook alle lof voor.

9  maart 2013

Veldwerktraining en familiereünie in Frankrijk
VeldwerkFrankrijk2

Era en Esta

Moe maar voldaan zijn Hera en ik vannacht thuisgekomen. Samen met Don en Esta Bohemská perla en hun eigenaars hebben Hera en ik de afgelopen dagen een leuke, gezellige, inspannende en leerzame veldwerktraining gehad in Frankrijk. We hebben geboft met het weer: het was fris, maar de omstandigheden waren voor de honden uitstekend, en de regen beperkte zich tot de nacht en de vroege ochtend. Op de uitgestrekte velden hebben de honden flink kunnen lopen, en hebben prachtige punten kunnen maken. We zijn er nog lang niet, maar we hebben veel geleerd, en deze training was voor ons zeker voor herhaling vatbaar!

2 maart 2013

Hera’s debuut in Groningen

 

Vandaag had Hera haar debuut op de hondententoonstelling in Groningen. Ze liep als een zonnetje, en presenteerde zich uitstekend. De keurmeester was zeer over haar te spreken, en kwalificeerde haar met 1e Uitmuntend, res.CAC.

16 februari 2013

Don Bohemská perla haalt CAC-CACIB-BOB

 

Op de tentoonstelling in Hoogstraten heeft Ikar (Don Bohemská perla) in de gebruikshondenklasse 1U, CAC-CACIB, BOB behaald. We zijn uiteraard ontzettend trots op Ikar en zijn baas: Gefeliciteerd!

11 januari 2013

Hera en de fazanten
HeraFazanten1

Cedra, Tara en Moustache weten het zeker!

HeraFazanten2

En Hera heeft het spelletje door!

Hera heeft natuurlijk wel de familie-eer op te houden waar het voorstaan betreft. De houtsnippen had ze al heel jong ontdekt in het bos, en eenmaal kennisgemaakt met fazanten wist ze ook wel wat de bedoeling was. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat deze foto’s al in december geschoten waren, maar ik had nog niet eerder tijd gehad om ze online te zetten. Het toont in ieder geval wel dat de appel duidelijk niet ver van de boom valt…

12 januari 2013

De laatste jachtdag van het seizoen

 

Het zit er weer op: vandaag was de laatste dag van het seizoen 2012-2013. We zullen voorjaar en zomer van 2013 benutten om de honden verder te trainen, zodat we ook het volgende jachtseizoen goede honden mee kunnen nemen.

1 januari 2013

De beste wensen voor 2013

 

Wat ons betreft was 2012 een topjaar, zowel zakelijk als privé ging het ons voor de wind. Cedra heeft een prachtig nest pups gekregen, en alle pups zijn (uiteindelijk) op de best denkbare plek terecht gekomen.

Nieuwjaarswens2013