Waarom een pup van ons?

Waar staan wij voor?

Wanneer je besloten hebt dat je een Cesky fousek wilt mag je er normaal gesproken vanuit gaan dat je de komende 12 of 13 jaar een fijne hond in huis hebt. Dat is behoorlijk lang gelukkig. Het is dan ook verstandig om kritisch te zijn ten aanzien van de fokker en het nest waar je mogelijk je pup uit kiest,  want hoewel je dat aan de buitenkant niet altijd kunt zien zitten er vaak verschillen tussen die nesten en de kwaliteit is ook niet altijd hetzelfde.

Wij hebben ons als fokkers in ons ras verdiept, doen ons huiswerk en zorgen dat we zo goed mogelijk en uit de eerste hand geïnformeerd zijn over alles dat voor ons van belang kan zijn. We zijn uiterst kritisch over de combinaties die we maken omdat we nou eenmaal voor de allerbeste resultaten gaan. We beschikken over de grootste digitale database ter wereld met stambomen van Cesky fouseks en ondanks de taalbarriere houden we dankzij onze diverse contacten ook in Tsjechië vinger aan de pols voor wat betreft de ontwikkelingen in het ras en de fokkerij. Wij fokken met aantoonbaar zeer goede en bejaagde honden die beschikken over alle door de rasvereniging vereiste kwalificaties waar het gezondheid, werk en exterieur aangaat. In de afgelopen jaren hebben we zo een goede naam opgebouwd waar we trots en zuinig op zijn.

Helaas zijn er -met name buiten de rasvereniging om- fokkers die met honden fokken waarvan helemaal geen uitslagen, zelfs geen gezondheidsonderzoeken bekend zijn. We raden daarom ook aan om bij iedere fokker te vragen naar de behaalde (gezondheids)uitslagen, en zorg dat je weet hoe deze officiële documenten er uit horen te zien.

Als fokkers schrikken we dan ook niet van veel en kritische vragen. Integendeel! We willen honden plaatsen op basis van wederzijds vertrouwen en juist zulke vragen laten zien dat men zich serieus verdiept heeft. Wij gaan voor openheid en zullen altijd alle vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.